Iată ce a postat Victor Ponta, președintele ProRomânia pe Facebook:

„Pensiile NU cresc – SE REDUC!

Asa cum v-am anuntat deja Guvernul PNL Orban face in 2020-2021 exact ce au facut Traian Basescu si Guvernul PDL in 2009 – 2010 !

1. TAIE PENSIILE ( nu este vorba de o majorare, ci de o taiere / chiar daca abroga noua Lege a pensiilor adoptata si promulgata de Presedintele Iohannis in 2019 – in baza vechii Legi a Pensiilor ramasa in vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflatiei ( 3,8% in 2019) si jumatate din cresterea salariului mediu brut ( 13 % in 2019) / indexarea trebuia platita de la 1 Ianuarie (12 luni) – dar Guvernul Orban o face doar de la 1 Septembrie ( doar 4 luni) = indexarea anuala este de 3,3% mai putin si decat inflatia !

2. ANGAJAMENT FERM PRIVIND UN PROGRAM DRASTIC DE “AJUSTARE FISCALA” imediat dupa Alegerile din Decembrie (asa cum a promis in scris Ministrul de Finante Citu Agentiilor de Rating) = mariri de taxe si impozite (inclusiv TVA) si reduceri de cheltuieli (taiere investitii si concedieri colective)

3. Un gol de finantare de 53 de miliarde RON ( peste 10 miliarde Euro) constatat de Comisia Europeana pentru sfarsitul anului 2019 – gol care nu poate fi acoperit direct de pe piata financiar bancara ( unde am pastrat cu greu ratingul BBB- cu perspectiva negativa – adica ultima treapta inainte de JUNK) – ci doar prin imprumuturi institutionale ( FMI, BM, CE) evident cu conditionalitati

Ca sa intelegeti – dupa Alegeri ( cand Dl Iohannis si Dl Orban spera sa pacaleasca oamenii sa voteze PNL ) de la 1 Ianuarie 2021 vine PRAPADUL GALBEN ( mai rau decat PRAPADUL PORTOCALIU din 2010) !

ProRomania se va lupta in aceasta toamna in Alegeri ca sa evitam acesta catastrofa/ speram sa fiti alaturi de noi in aceasta batalie pentru Romania!”