Evenimentul Zilei > Social > Anunț devastator pentru bugetari! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Anunț devastator pentru bugetari! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Anunț devastator pentru bugetari! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Florin Vîlnei, președintele SED LEX, susține că voucherele de vacanță sunt în pericol. Vîlnei, a declarat că unii bugetari au fost anunțați că nu vor mai primi vouchere deoarece nu mai există bani pentru a le finanța.

„Pentru că mai mulți polițiști ne-au întrebat ce va fi cu aceste vouchere și la MAI, le putem spune din surse demne de luat în considerare că momentan sunt fonduri pentru acestea, însă se va vedea ce se va întâmpla după rectificarea bugetară. După cum se cunoaște, voucherele de vacanță se acordă tuturor angajaților din sistemul de stat și au o valoare totală de 1450 de lei.

Acestea sunt destinate exclusiv pentru turismul intern și au beneficiat în anul 2018 peste 1,2 milioane de bugetari, după cum spunea la un post TV ministrul Turismului.

Până la urmă, aceste vouchere au însemnat o infuzie în turismul intern de peste 1,75 miliarde lei. Tot ministrul Turismului spunea că măsura acordării voucherelor de vacanță au făcut să crească numărul operatorilor din turism licențiați cu peste 65% în acest an față de anul 2018.

Putem spune că cei 65% funcționau la negru.

Mai afirmă domnul ministru că operatorii din turism i-au solicitat să nu se renunțe la această măsură. Credem și noi că operatorii din turism sunt mulțumiți de această măsură guvernamentală, pentru că astfel ș-au permis să facă niște prețuri de nababi pentru serviciile turistice oferite, care fie vorba între noi nu sunt de cea mai bună calitate.

Poate pe viitor Ministerul Turismului va lua unele măsuri pentru ca operatorii să nu-și mai facă de cap, poate va compara prețurile și nivelul serviciilor din alte state europene sau chiar de la vecinii Bulgari și va acționa în consecință.

Deci, momentan voucherele de vacanță pentru angajații MAI nu sunt în pericol”, scrie președintele SED LEX pe Facebook.