Evenimentul Zilei > Justitie > ANUNȚUL IMPORTANT al CSM după desecretizarea protocolului cu SRI
ANUNȚUL IMPORTANT al CSM după desecretizarea protocolului cu SRI

ANUNȚUL IMPORTANT al CSM după desecretizarea protocolului cu SRI

Consiliul Superior al Magistraturii a venit cu o serie de lămuriri în legătură cu protocolul dintre CSM și SRI încheiat în 2012.

„Consiliul Superior al Magistraturii a iniţiat atât procedura de denunţare a protocolului, în luna martie a anului 2017, cât şi de desecretizare a acestuia, iar în îndeplinirea obiectivului de transparentizare a activităţii sale a dispus, de îndată ce a fost posibil, publicarea conţinutului său.

Consecvent politicii instituţionale consacrate de măsurile luate în perioada exercitării mandatului său, Consiliul asigură întreaga societate că, exclusiv prin intermediul mecanismelor procedurale existente, declanşate din propria sa iniţiativă, vor fi evaluate toate situaţiile susceptibile de a fi generat eventuale abateri de la prevederile legii.

Consiliul reafirmă că îşi va exercita toate prerogativele constituţionale şi legale în îndeplinirea rolului său de garant al independenţei justiţiei, urmând să aducă la cunoştinţa publicului propriile concluzii, după derularea cu obiectivitate a procedurilor, în respectul drepturilor tuturor persoanelor vizate."

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: