Evenimentul Zilei > Vremea > ANM avertizează. Cod galben de caniculă, astăzi, de Sfânta Maria Mare. Județele afectate de arșiță
ANM avertizează. Cod galben de caniculă, astăzi, de Sfânta Maria Mare. Județele afectate de arșiță

ANM avertizează. Cod galben de caniculă, astăzi, de Sfânta Maria Mare. Județele afectate de arșiță

Astăzi, de Sf. Maria Mare, vremea va fi caniculară. Pe litoral, vremea va fi frumoasă, cerul va fi senin, vântul va sufla slab și moderat cu valori medii de 11km/h, cu intensificări trecătoare pe timpul zilei, ce vor ajunge la 26 km/h la orele. 

Duminică, 15 august 2021, temperaturile se mențin caniculare în mai multe regiuni ale țării, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Valul de căldură, disconfortul termic deosebit de accentuat și temperaturile ridicate se vor resimți în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat Cod galben de caniculă pentru data de 15 august

Duminică, 15 august, izolat se vor atinge 37 – 38 de grade Celsius și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei. În zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august), valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării, au anunțat meteorologii.

Vântul va sufla slab și moderat, cerul se va menține în general senin, iar șansele de precipitații sunt reduse în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra 36 – 38 grade Celsius, 27 – 33 de grade Celsius la mare, în timp ce minimele vor atinge 9 grade Celsius în estul Transilvaniei, iar în Dealurile de Vest 15 – 23 de grade Celsius.

 

Prognoză meteo pentru 15 august 2021, București

În București, temperatura maximă va fi de 31/33 grade ziua, în timp ce temperatura minimă va fi de 18/18 grade Celsius. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor fi momente când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Prognoza meteo 15 august 2021 pentru principalele orașe din ţară

Cerul în Constanta se va menține senin, temperatura maximă de weekend va fi de 27/28 grade Celsius, iar temperatura minimă de weekend va fi de 19 grade Celsius. Apa mării va înregistra valori de 25 – 26 de grade Celsius.

În Craiova cerul va fi senin, temperatura maximă de weekend atingând pragul de 36 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 18/19 grade Celsius.

În Cluj Napoca cerul va fi senin, temperatura maximă de weekend atingând pragul 31 grade Celsius, iar temperatura minimă de 15/17 grade Celsius.

În Oradea temperaturile vor ajunge până la 35°C, iar în Timișoara – 36°C, Baia Mare – 32°C, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: