Evenimentul Zilei > Vremea > ANM, anunţ de ultimă oră. Vreme răcoroasă de Florii şi de Paşte. La ce temperaturi să ne așteptăm
ANM, anunţ de ultimă oră. Vreme răcoroasă de Florii şi de Paşte. La ce temperaturi să ne așteptăm

ANM, anunţ de ultimă oră. Vreme răcoroasă de Florii şi de Paşte. La ce temperaturi să ne așteptăm

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: intervalul 12 aprilie - 10 mai 2021.
Potrivit ANM, pentru intervalul 12.04.2021 – 10.05, 2021, urmează ca de miercuri, 13 aprilie, vremea să se răcească din nou. Aşadar, în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi cu valori scăzute pentru această perioadă.
De minivacanța de Paște și de 1 Mai vremea va fi specifică acestei perioade cu temperaturi, de asemena, scăzute în unele zone ale ţării.

Potrivit actualizării meteorologilor, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. În intervalul menționat, vremea se va menține mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi negative la munte. 

La ce temperaturi să ne așteptăm în perioada menţionată

Temperatura aerului 12.04.2021 – 19.04: Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării.
Precipitaţii: Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.
Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Volumul „Zori Însângerate”, disponibil pe piață

Cartea „Zori Însângerate”, scrisă de colonelul(r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir, este de luni, 12 aprilie, disponibilă pe piață. Are la bază documente declasificate ale SRI din martie 1990. Mai exact, evenimentele de la Târgu Mureș, care s-au desfășurat sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR”.

Planul a fost creat de liderili de la Budapesta, care au trecut pe la „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova. Obiectivul final era adjudecarea Ardealului.

„Cartea „Zori însângerate” este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate”, spun coautorii.

Comandă cartea aici