Evenimentul Zilei > Economie > ANL prezintă lista locuințelor ce pot fi închiriate de tineri, la tIMOn
ANL prezintă lista locuințelor ce pot fi închiriate de tineri, la tIMOn

ANL prezintă lista locuințelor ce pot fi închiriate de tineri, la tIMOn

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) participă în perioada 24-27 aprilie 2014 la ediţia de primăvară a Târgului Imobiliar Naţional tIMOn.

ANL va promova în cadrul târgului proiectele noi prin credit ipotecar din localităţile Alba Iulia, Ploieşti, Alexandria, Buşteni, Mangalia, Câmpina, Timişoara şi Braşov şi să prezinte oferta locuinţelor rămase libere care pot fi contractate prin acest program.

Proiectele derulate de ANL vizează atât construirea de locuințe prin programe guvernamentale, cu finanţare de la bugetul de stat, cum sunt locuinţe pentru tineri destinate închirierii, locuinţe pentru medici rezidenți, cât şi dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale prin credit ipotecar.

Până în prezent, prin ANL au fost finalizate 34.324 de locuinţe la nivel naţional, dintre care 31.124 sunt locuinţe destinate tinerilor, iar 3.200 au fost construite prin credit ipotecar.

În cadrul programului destinat tinerilor, o componentă importantă o constituie posibilitatea de vânzare a locuințelor către chiriași, după primul an de închiriere. În anul 2013, ANL a înregistrat o creştere a vânzărilor acestei categorii de unități locative cu 52,8% faţă de anul precedent, ajungându-se la un total de 732 de locuințe vândute foștilor chiriași. Creșterea a fost determinată de măsura guvernamentală de reducere a preţului acestor locuinţe (începând cu august 2013), coroborată cu acordarea garanţiilor de stat prin programul Prima casă și campania de informare a chiriaşilor despre posibilităţile de achiziţionare a locuinţelor.

ANL funcţionează în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi are ca parteneri autorităţile publice locale şi centrale, instituţii financiare, ca bănci, societăţi de asigurare, firme de construcţii şi furnizori de utilităţi.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News