Care animale sunt mai inteligente, câinii sau pisicile. Misterul a fost rezolvat

Care animale sunt mai inteligente, câinii sau pisicile. Misterul a fost rezolvat pisici si caini / Sursa foto: Judith Kiener | Dreamstime.com

Românii sunt mari iubitori de animale de companie. În cel puțin o locuință din România vom găsi o pisică. În privința patrupezilor, numărul maxim al acestora a fost atins în 2010, când populația câinilor de companie număra peste 4 milioane de exemplare. În aceste condiții, ne întrebăm care dintre cei doi companioni sunt mai inteligenți. mustăcioasele sau câinii?

Românii sunt mari iubitori de animale de companie, în special de pisici. Cel puțin una din patru locuințe din România găzduiește o mustăcioasă cu nouă vieți. În privința patrupezilor, numărul maxim de câini de companie a fost atins în 2010, când populația acestora a atins peste 4 milioane de exemplare.

Care animale de companie sunt mai inteligente

Cei care sunt mari iubitori de animale de companie se întreabă care viețuitoare sunt mai inteligente, câinii sau pisicile. Nu mai este un secret pentru nimeni că felinele de apartament sunt arogante și fac doar ceea ce își doresc, în timp ce câinii își confirmă statutul de cel mai bun prieten al omului.

Referitor la întrebarea care-i împarte pe cei care sunt mari iubitori de animale de companie, experții au găsit un răspuns. Experții de la Psychology Today susțin că procesul cognitiv al unei pisicute seamănă într-o proporție de 90% cu cel uman. Cortexul cerebral al „dictatorilor cu nouă vieți” are aproximativ 300 de milioane de neuroni.

Ne puteți urmări și pe Google News
Curiozități despre pisici

Sursa: Pexels.com

Studiul care face lumină

Cortexul cerebral este responsabil de planificarea acțiunilor, luarea deciziilor raționale, interpretarea generală a limbajului și stocarea memoriei pe termen scurt și lung. Numărul mare de neuroni permite pisicilor să învețe diverse acțiuni doar prin observație. Felinele au mai multe celule nervoase în zonele vizuale decât ale animale de companie și chiar decât avem noi, oamenii.

Când vine vorba de întrebarea care companion este mai inteligent, câinele sau pisica, părerile sunt împărțite. De exemplu, experții înclină balanța în favoarea cânilor pentru că sunt mai ușor de dresat. Cel mai bun prieten al omului a fost domesticit cu mult timp înaintea mustăcioaselor.

Care animale de companie sunt mai inteligente

Sursa foto: Arhiva EvZ

Pisicile, animale de companie mai inteligente, dar mai puțin loiale

Poate că și de aceea sunt mai sociabili și dornici să fie pe placul stăpânilor. Pe de altă parte, pisica este unul dintre cel mai eficient vânător, în pofida dimensiunii. Mai mult decât atât, felinele sunt animale solitare. Totodată, pisicile pot fi considerate mai inteligente tocmai datorită fatpului că refuză să participe la studii sau să-și mulțumească stăpânii.

Potrivit unui studiu din 2009, ambele animale pot efectua sarcini similare. Dar pisicile sunt capabile să rezolve puzzle-uri fără a primi ajutor din partea stăpânilor. Conluzia studiului indică faptul că piscile sunt mai inteligente decât câinii, dar nu la fel de loiale, potrivit Psychology Today.