Evenimentul ZileiSocialAngela Gheorghiu va fi distinsă cu European Cultural Award 2015

Angela Gheorghiu va fi distinsă cu European Cultural Award 2015

Angela Gheorghiu va fi distinsă cu European Cultural Award 2015
Soprana română Angela Gheorghiu va fi distinsă cu European Cultural Award 2015, decernat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei, pe 2 octombrie, la Dresda.

În cadrul evenimentului de gală organizat cu prilejul acordării premiilor, printre câştigătorii care vor urca pe scenă alături de celebra soprană se numără şi tenorul german Jonas Kaufmann şi Orchestra Filarmonică de Tineret a Mării Baltice, informează www.agerpres.ro.
Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Boheme”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.
De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene ale lumii, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Shanghai şi multe altele.
Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care „La Medaille Vermeille de la Ville de Paris” şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de guvernul francez.
Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte, din Iaşi şi al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către Preşedinţia României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.


Accesează: