Până pe 31 decembrie, angajații TVR vor lucra doar patru zile pe săptămână, în loc de cinci, ceea ce le va reduce și salariile. Oamenii se tem și vorbesc chiar de concedieri masive, de 800-1.000 de persoane.

Șeful cel mare zice că e zvon

Contactat de EVZ, Stelian Tănase, șeful TVR, spune că „este o zvonistică intensă”. „Oamenii trebuie să înțeleagă că, deocamdată, vom reduce doar numărul de ore de muncă. Sperăm în însănătoșirea situației”. Angajații au, însă, motive să fie speriați. Între măsurile adoptate în vederea atenuării efectelor financiare determinate de blocarea conturilor de către ANAF se numără și „iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructurarea şi reducerea de personal, prin concedire colectivă”, dar și diminuarea, cu până la 75%, a „sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi a celor privind cumulul de salarii cu pensii”. Televiziunea nu se va mai implica nici în producţii generatoare de costuri mari.

„Se făceau multe abuzuri. Nicio echipă nu va mai ieși pe poarta instituției dacă nu poate justifica deplasarea. Mai mult, se va reduce și indemnizația de conducere, la câteva sute de lei, nu la 1.500 cum este acum”, a spus un angajat, pentru EvZ.