Angajații de la Ambulanță ies în stradă. Ce condiții au pus pentru a pune capăt protestului

Ambulanță. Sursa foto: arhiva EVZ

Salariaţii din serviciile de Ambulanţă urmează să iasă în stradă cu mesajul „Protest naţional”. Aceștia au declarat că marșul va lua sfârșit atunci când vor fi ascultați de autorități.

Salariaţii din serviciile de Ambulanţă demarează, începând de mâine, un protest pe termen nelimitat. Mașinile din spitale vor avea afișe cu mesajul „Protest naţional”. Peste o mie de sindicalişti urmează să iasă în stradă.

Protestul va începe la ora 10.00, iar toate ambulanţele operative vor afişa vizibil mesajul „Protest naţional”. De asemenea, Blocul Naţional Sindical anunţă, împreună cu Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, că marţi va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

Protestul angajaților din serviciile de Ambulanță

Angajații au precizat și care va fi programul protestului:

1. De la ora 10.00 – 12.00 în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

2. De la ora 12.00 – 12.30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei

Fetita inecata parau Bistrita Nasaudu

3. De la ora 12.30 – 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei.

„În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului. Menţionăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii, potrivit News.

Aceştia au acuzat săptămâna trecută sabotarea serviciilor publice de ambulanţă de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin neimplicare în cursul anului privind încheierea contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-cadru pe anii 2018-2022. Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4X4 şi 4X2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic, în condiţiile în care serviciile publice de ambulanţă se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din „dotarea” serviciilor publice de ambulanţă, doar 25% îndeplinesc condiţiile tehnice legale, se precizează într-un comunicat.