Evenimentul ZileiOpiniiInvitatii EVZDAN ANDRONIC, replică dură pentru Sabin Orcan: Ai fost complicele „penalilor”!

DAN ANDRONIC, replică dură pentru Sabin Orcan: Ai fost complicele „penalilor”!

DAN ANDRONIC, replică dură pentru Sabin Orcan: Ai fost complicele „penalilor”!
Dan Andronic, jurnalist și acționar majoritar la "Evenimentul Zilei" i-a dat o replică dură directorului revistei "Newsweek", Sabin Orcan. Acesta publicase un articol dedicat patronilor "penali" de presă, iar Andronic i-a adus aminte despre perioada când Orcan fusese angajat la cel puțin doi "penali": Dinu Patriciu și Alexander Adamescu.

Iată integral postarea lui Dan Andronic: 

"ORCAN, complicele "PENALILOR"!

O binemeritată precizare.
Sabin Borcan (singurul ziarist pe care l-am văzut că are o problemă cu numele lui de familie) a scris un articol referitor la patronii "penali" de presă care îi iau lui banii de publicitate. Îl tot promovează, disperat că nu-i merge căruța…
Ce uită "onestul" ziarist să povestească este că nu mai demult de acum un an, 2016-2017, pe vremea când lucra la "penalul" Alexander Adamescu, încasa 10.000 de euro pe lună ca redactor-șef la România Liberă. 
Din banii "penalului" își cumpăra BMW, cu care se mândrea, țărănește pe FB. 
https://www.dcnews.ro/malin-bot-si-sabin-orcan-scandal-pe-f…
Tot el, în 2016, când încă vroia să intre în grațiile lui Adamescu organiza seminarii anti-DNA la Londra, îl invita pe Traian Băsescu să-l apere pe Alexander Adamescu, mai mult îi oferea și bani ca să meargă acolo. Bineînțeles că Traian Băsescu a refuzat!
La cererea "penalului" Alexander Adamescu, Sabin Borcan i-a dat afară de la România Liberă pe cel care urma să-l cunune, pe Mălin Bot, dar și pe Ondine Gherghuț (fană necondițioantă a lui Kovesi), pentru că-l deranjau în articolele anti-DNA pe care le publica în ziar.
Deși a avut pe mână un buget de peste 150.000 de euro, a lăsat neplătiți, luni de zile, șapte vechi angajați ai ziarului, preferând să dea salarii de mii de euro celor aduși de el.
Și încă nu v-am povestit despre perioada în care Sabin Borcan lucra pentru un alt "penal", pe numele lui Dinu Patriciu. Tot mii de euro, tot politică editorială după cum vroia patronul, etc.
Despre experiențele mele cu el, poate vă zic altă dată. 
Dar aș vrea să știu cine-i finanțează revista pentru că ne-a servit vreo trei variante: ba că este o întreprindere făcută din banii ziariștilor, după care am aflat că el are 90 la sută din acțiuni, iar toți banii i-a băgat soția lui (sic!) despre care Bot spune că lucrează pentru Florin Pandele, ba că primește bani de la Repatriot, organizația aia din jurul lui Cioloș, ba că trăiește din publicitatea, pe care se vaită că nu o are…
Cine dă banu', dragilor ? aceasta-i întrebarea. 
Dar cred că tuturor companiilor de publicitate le este clar că Sabin Borcan este angajatul ideal al "penalilor". 
Care în limbaj de specialitate se numește complice/complicitate.
Dar nu numai. Prietenii știu de ce!


Accesează: