Jurnalistul Dan Andronic aduce în vedere IPOCRIZIA din MANDATELE DE INTERCEPTARE: „CCR a rezolvat una din marile MIZERII ale lui Florian Coldea”

Jurnalistul Dan Andronic aduce în vedere IPOCRIZIA din MANDATELE DE INTERCEPTARE: „CCR a rezolvat una din marile MIZERII ale lui Florian Coldea”

Ultima decizie a Curții Constituționale a României are șansa de a încheia o pagină dură din istoria justiției din România. CCR a admis o excepție de neconstituționalitate în privința Legii SRI – 51/1991. Astfel, Curtea stabilește că interceptările nu mai pot fi folosite de Justiție, chiar dacă au fost obținute, ca și probe, pe mandat de siguranță națională naționala. Jurnalistul EvZ Dan Andronic subliniază cât de mult au fost pervertite aceste instrumente ale serviciilor.

Decizia 91 a CCR se aplică în dosarele penale, chiar și de corupție, dar și în toate cele care nu sunt de siguranță națională. Această schimbare scoate din uz o unealtă importantă, folosită, de multe ori, pentru a-i asculta pe cei care îi „deranjau” pe Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și pe George Maior, fostul director al Serviciului, așa cum susține și Dan Andronic.

 

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, jurnalistul EvZ aduce în vedere propriul său caz, în care a fost interceptat pe baza unui astfel de mandat.

„Ca unul care a fost interceptat ani de zile pe mandat de siguranță națională, în condițiile în care lucram cu Traian Băsescu pe post de consultant politic, sau eram ziarist, pot spune că CCR a rezolvat una din marile mizerii ale lui Florian Coldea.

 

Aceste mandate erau date pentru interceptarea tuturor celor despre care Coldea - Maior vroiau să știe cine ce discută, mai ales despre ei, nu aveau legătură cu siguranța națională, nu se concretizau în dosare de sabotaj, terorism, subminarea ordinii de stat, sau mai știu eu ce altă năzbâtie, ci în unelte ale Binomului, numai bune de folosit atunci când aveau nevoie.

 

Mi-e clar că sunt două forțe, iar una face curat în grajdurile lui Coldea...”, a scris Andronic, miercuri.

Jurnalistul a adăugat că au mai existat încercări de a ataca la Curtea Constituțională aceeași lege.

„P.S. Și noi atacasem la CCR articolul 3, litera f, pentru o altă formulare stupidă. Din articolul: „Subminarea, sabotajul sau oricare alte acțiuni care au ca scop înlăturarea în forță a instituților democratice ale statului, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale țării, precum și actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuințare a structurilor necesare bunei desfășurări a vieții social-economice sau apărării naționale”, era vorba de "altor asemenea interese ale țării". Cum ar veni dacă-l bârfeam pe Florian Coldea!”, a adăugat Andronic.