Evenimentul Zilei > Politica > Andrei Caramitru a lansat atacul la jurnaliști, în loc să răspundă dacă a luat bani de la stat
Andrei Caramitru a lansat atacul la jurnaliști, în loc să răspundă dacă a luat bani de la stat

Andrei Caramitru a lansat atacul la jurnaliști, în loc să răspundă dacă a luat bani de la stat

Unul dintre strategii USR, Andrei Caramitru, de care președintele Dan Barna s-a debarasat doar verbal când a anunțat că acesta nu-l mai consiliază, a reușit prin declarațiile violente pe care le face să irite și o parte a membrilor formațiunii. Ultimul atac a avut-o în vizor pe jurnalista Sidonia Bogdan, după ce aceasta i-a cerut punctual să spună dacă firmele pe care le conduce au avut contracte cu statul, în special cu TNB, unde tatăl lui este director.

A împărțit lumea în buni și răi

„Am spus că o astfel de voce de politician care are ca temă dominantă anticorupția ar trebui să o înceapă cu el. Să explice de unde a avut banii pentru conacul monument istoric, să spună numele firmelor cu care și-a reabilitat conacul, dacă companiile de consultanță la care a fost director au avut contracte cu statul român, dacă firmele sale au avut legături cu TNB-ul unde tatăl este director, așa cum a dezvăluit presa într-o anchetă”, a spus jurnalista.

Sidonia Bogdan a adăugat că Andrei Caramitru are planuri mari în aparatul de stat, prin urmare nu este nimic ilegitim în solicitarea ei, ca acesta să își explice veniturile. Reacția politicianului USR a fost de o violență rar întâlnită.

A împărțit presa în trei categorii: „cei buni și independenți”, pe care îi respectă, „sclavii, care fac propagandă deșănțată, dar măcar e pe față și asumată” și sclavii infiltrați, „cei care se fac că sunt de fapt anti-sistem și independenți ca să aibă audiență printre noi, și se activează când trebuie / când li se spune ca să decrebilizeze idei și oameni”.

Aici o include și pe Sidonia Bogdan. Însă, nu răspunde cum este cu contractele, doar precizează că „cei interesați ar putea căuta pe Google cât câștigă un partener senior în firmele astea (McKinsey și BCG-cu care spune că a avut contracte-n.red), că estimările sunt publice și sunt standard la nivel global”. Caramitru a mers mai departe și a făcut-o pe jurnalistă „un instrument al mafiei”.

USR nu se leapădă de Jr

Sidonia Bogdan i-a dat replica, dar nu numai ea. Mare parte a jurnaliștilor s-au solidarizat cu ea. Prin urmare, Caramitru i-a atacat și pe ei și vede o conspirație, o rețea aservită serviciilor care să-i facă lui viața grea. „Am răspuns și eu – în sfârșit – la atacurile personale aberante și pline de minciuni ale unei jalnice așa zis „ziariste”. Și – subit – sar în sus încă câțiva să o apere. Deci ai dreptul să ataci pe oricine, fără nici o dovadă, să minți efectiv public (…) E așa de frumos să vezi cum se deconspira rețeaua în timp real. Minunat. Mai răsfirați măi băieți, mai răsfirați. Că se vede de pe lună cine sunteți. Hiene cu ochi albaștri”, s-a jelit politicianul.

Sidonia Bogdan a spus, pentru EVZ, că nu mai vrea să continue această dispută, „însă USR trebuie să dezbată intern comportamentul primitiv, agresiv și jignitor al lui Andrei Caramitru. Nicăieri în lume un astfel de comportament agresiv nu este acceptat în politică”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: