Anchetă la OncoGen Timișoara, după ce un medic și-a administrat un vaccin anti-COVID 19

Anchetă la OncoGen Timișoara, după ce un medic și-a administrat un vaccin anti-COVID 19

Ancheta urmează după ce, așa cum a relatat Evz.ro, directorul institutului de cercetare, prof.univ.dr. Virgil Păunescu, imunolog, a făcut public, vineri după-amiază, că și-a administrat vaccinul, pentru a testa, pe propria piele, eficiența acestuia.

Păunescu a declarat că a semnat un protocol cu Institutul Cantacuzino, care va începe teste pe animale. El a dezvăluit și cum se va administra vaccinul: sub formă de picături în nas, care se administrează  la două săptămâni. ”Am făcut maximum ce îmi permite legea, să îmi administrez eu mie, până nu trecem cu succes de testele pe animale, pe care le va face Insitutul Cantacuzino”, a declarat, vineri seara, profesorul Păunescu.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență  Județean ”Pius Brânzeu” Timișoara a declarat că instituția pe care o conduce ”va demara sâmbătă dimineață  anchetă internă, pentru a determina pașii care au fost făcuți în acest proiect de cercetare al OncoGen”.

”Nu poate fi vorba de un vaccin, ci doar, eventual, de o soluție preliminară, care nu poate fi administrată cetățenilor. Aceasta nu este omologată de o instituției a statului, europeană sau mondială. Vom stabili pașii care au fost parcurși în acest proiect, precum și dacă aceste rezultate au fost bine documentate. Ulterior vom lua o decizie așa cum se impune”, a declarat pentru Evz.ro, dr. Raul Pătrșcu, managerul Spitalului Clinic de Urgență  Județean ”Pius Brânzeu” Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News