Conform publicației Mesagerul Hunedorean, au fost ridicate o serie de documente şi la dosar s-a depus şi rezultatul legiştilor, însă ancheta este departe de a se finaliza. „Este un dosar complex şi merge destul de greu. Poate vor mai dura ani până când va fi finalizat. Lipsa unor martori, a unor probe, sunt multe lucruri care trebuie lămurite pentru a avea un dosar finalizat”, au declarat surse pentru Mesagerul Hunedorean.

Accidentul feroviar a avut loc în primăvara acestui an, într-o succesiune de curbe din zona Merişor, comuna Băniţa. Trenul de marfă a intrat cu viteză mare într-o curbă strânsă terminată cu un viaduct iar locomotiva şi cele 14 vagoane au deraiat. Cei doi mecanici de 66 şi 51 de ani au murit din cauza forței impactului.

„Sistemul de frânare a cedat. Mecanicii au anunţat prin staţie, la Staţia Feroviară Merişor, că vor veni fără frâne şi să le dea drumul până vor reuşi să încetinească sau vor avea un moment în care vor putea încetini garnitura”, declara la momentul accidentului inspectorul-şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.