Ce se întâmplă cu impozitul zero pe salariul minim. Anunț pentru milioane de români

Salariul minim ar urma sa creasca de la data de 1 septembrie. Sursa foto: Arhiva EvZ

Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate în următorii ani, susține Anca Dragu, președintele Senatului României.

Anca Dragu, președintele Senatului României, a declarat că impozitul zero pe salariul minim este o măsură care ar fi pusă în practică în următorii ani. Anca Dragu a mai ținut să precizeze că acest lucru ar fi posibil după ce s-ar efectua un studio de impact.

„Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim - n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit.

Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie”, a spus președintele Senatului.

Anca Dragu, despre impozitul zero pe salariul minim: „Cea mai rapidă soluție pentru combaterea sărăciei”

„Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe acești oameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale”, spus  preşedintele Senatului Anca Dragu la TVR.

Caudiu Năsui susține măsura impozitului zero pe salariul minim

În urmă cu câteva săptămâni, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, declara că  impozitul zero pe salariul minim poate fi aplicat în următorii doi ani și este o măsură ideală pentru combaterea sărăciei.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorință politică să o facem.

În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare.

O măsură “zero taxe” elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plăteşti totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscal”, a declarat Claudiu Năsui.