Evenimentul Zilei > Actualitate > Vin vremuri de cumpănă pentru români. Pensionarii vor fi sacrificați, anunță experții financiari
Vin vremuri de cumpănă pentru români. Pensionarii vor fi sacrificați, anunță experții financiari

Vin vremuri de cumpănă pentru români. Pensionarii vor fi sacrificați, anunță experții financiari

Analistul economic Petrișor Peiu susține că pe pensionari îi așteaptă niște ani grei și că ei vor fi „sacrificați”. Alături de bolnavii cronici. „Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative”, a mai spus el.

„Vor fi niște categorii sacrificate. În primul rând, pensionarii. În al doilea rând, tot ce e legat de sistemul de sănătate. Bolnavii cronici. Avem situații dramatice, dar lumea prea puțin vorbește despre ele. De exemplu, copiii bolnavi de cancer. Dacă observați, în continuare se cer bani, se afișează IBAN-ul pentru bani, pentru că statul nu face nimic. Totul vine din subfinanțare. Știm cu toții problemele care sunt în spitale. Acestea se vor adânci, pentru că statul nu va mai putea să suplinească”, a spus, luni, Petrișor Peiu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

„Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte”

„Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte, dacă rămâne aceeași politică”, în opinia acestuia. „Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative. Prețul pentru aceste împrumuturi se va plăti. Că nu va fi o criză economică în sensul definiției de la carte… nu va fi, adică două trimestre succesive de recesiune, dar multe categorii vor trăi vremuri grele”, a mai spus analistul economic.

Boom-ul imobiliar este pe final

„Boom-ul imobiliar se va transfera în alte zone, mai ales în zona de servicii. Nu cred că boom-ul imobiliar va mai continua mult timp”, a mai spus Petrișor Peiu.

„Unele locuințe își pierd din valoare, mai ales blocurile vechi. Câștigă foarte mult casele pe teren, pe pământ, și tot ce este în jurul Bucureștiului. Vor apărea multe chestiuni în viitor. (…) Ți-ai cumpărat o casă, dar să poți să-ți permiți să o păstrezi va începe să devină o chestiune complicată”, a spus analistul Petrișor Peiu. „Va crește foarte mult costul de reparații. Trebuie să repari acoperișul, să repari o terasă, să zugrăvești din nou etc. Toate acestea vor genera costuri din ce în ce mai mari”, a mai explicat analistul Petrișor Peiu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News