Evenimentul Zilei > Social > ANAF înăspreşte controalele. Care sunt firmele intrate în atenţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici
ANAF înăspreşte controalele. Care sunt firmele intrate în atenţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici

ANAF înăspreşte controalele. Care sunt firmele intrate în atenţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici

Începând de anul viitor companiile mari vor intra mai mult în atenţia ANAF. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a afirmat, miercuri, că intenţionează să promoveze un plan de acţiune prin care să intensifice controalele la marile companii.

Ministrul justifică acest proiect prin faptul că se cheltuiesc prea mulţi bani de la fondul statului pentru controalele la firmele mici, potrivit agerpres.ro

 „Statul a consumat sau consumă foarte multe resurse cu astfel de verificări către companiile mici, micile companii. Trebuie schimbată abordarea, pentru că lipsa de venituri la bugetul de stat din partea aceasta de companii vine în special la marii şi mijlocii, nu neapărat de la cei mici. Atunci marii contribuabili, mijlocii, fiecare pe zona pe care o are de interes, vom acţiona ca şi structuri ale statului. Eu vorbesc de ANAF. Va face acele verificări, acele transfer pricing pe care le ştim, din păcate, îl practică, cu foarte mare talent, multe companii, să spunem aşa, din România”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

De asemenea, ministrul Finanțelor a adăugat că anul viitor vor fi mai multe măsuri luate pentru a crește controalele la companiile mari, crescând astfel eficienţa acestor verificări.

„Vor fi măsuri, le veți vedea când vom prezenta ordonanța care să echilibreze și să conducă la un tratament corect în piață. Din păcate, între companii există o concurență neloială, dincolo de relația lor cu statul, este, în primul rând, obligatorie o relație corectă în mediul privat. Este foarte important. Vor fi verificări pentru ca legea să fie respectată”, a subliniat Teodorovici.