Evenimentul ZileiInternationalAmericanii au găsit puncte sensibile și vor să lovească Rusia. Dacă deschide un război cu Ucraina, Vladimir Putin va suferi

Americanii au găsit puncte sensibile și vor să lovească Rusia. Dacă deschide un război cu Ucraina, Vladimir Putin va suferi

Americanii au găsit puncte sensibile și vor să lovească Rusia. Dacă deschide un război cu Ucraina, Vladimir Putin va suferi
Oficialii din Statele Unite ale Americii își fac planuri pentru a sancționa economic Rusia, în cazul în care președintele Vladimir Putin va decide invadarea țării vecine.

Oficialii din SUA iau în calcul măsuri dure prin intermediul cărora să bulverseze economia Rusiei. În situația în care preşedintele Vladimir Putin ar decide invadarea Ucrainei, a declarat marţi un oficial al administraţiei lui Joe Biden.

Unde ar vrea să lovească americanii în economia Rusiei

Măsurile, care urmează să fie discutate marţi, în cadrul unei reuniuni a unor înalţilor oficiali, s-ar adăuga sancţiunilor economice pe care le are în vedere administraţia Biden în cazul în care Rusia ar invada Ucraina, după ce a masat zeci de mii de militari de-a lungul graniţei.

Preşedintele american Joe Biden a ameninţat cu acţiuni devastatoare împotriva Rusiei, în încercarea de a-l avertiza pe preşedintele Putin în legătură cu orice posibilă incursiune militară, conform Agerpres.

Liderul de la Kremlin a negat însă că Rusia plănuieşte o invazie. Măsurile care vor fi discutate la reuniunea de la Casa Albă includ măsuri „extraordinare” de control al exporturilor care ar putea sufoca o gamă largă de tehnologii industriale şi de consum către Rusia, a spus oficialul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Măsurile aflate în discuţie ar putea afecta capacitatea Rusiei de a importa smartphone-uri şi componente cheie din industria auto şi de aeronave, precum şi materiale din multe alte sectoare. Ele ar putea avea un impact major asupra consumatorilor ruşi, a operaţiunilor industriale şi a ocupării forţei de muncă, a spus oficialul.

SUA ar vrea să discute și cu partenerii din Europa și din Asia

Oficialul a mai spus că potenţialele măsuri ar fi fără precedent pentru Rusia. Ei vor recurge la instrumente folosite de administraţia fostului preşedinte Donald Trump, preluate de administraţia Biden, pentru a împiedica compania chineză de telecomunicaţii Huawei să acceseze semiconductori avansaţi. Semiconductorii care intră în componenţa telefoanelor Huawei includ piese care au fost proiectate în Statele Unite, a spus oficialul. Acest lucru poate afecta cipuri din întreaga lume, pe baza contribuţiei cheie a SUA la acestea, a spus oficialul.

Oficialii americani intenţionează să se consulte îndeaproape cu parteneri cheie din Europa şi Asia, care ar putea fi implicaţi în aceste măsuri, şi să încurajeze eforturi coordonate, acolo unde este cazul.

Piaţa telefoanelor mobile din Rusia este dominată de companii străine precum Apple, Samsung şi Huawei, care fac subiectul unei noi legi începând din acest an, lege care le cere să
instaleze software rusesc.


Accesează: