Evenimentul Zilei > International > America, țara în care votează și morții. Evident, cu Biden (VIDEO)
America, țara în care votează și morții. Evident, cu Biden (VIDEO)

America, țara în care votează și morții. Evident, cu Biden (VIDEO)

Echipa lui Donald Trump continuă să se bată pe toate fronturile, cu o săptămână înainte de ziua decisivă de 6 ianuarie, când Congresul îl va desemna pe viitorul președinte al SUA.

Ruddy Giuliani, unul dintre avocații lui Donald Trump care se luptă să demonstreze frauda electorală, i-a felicitat pe parlamentarii statului Georgia pentru că au alegători rezistenți.

Atât de rezistenți încât pot vota și după moarte.

„Este destul de greu de realizat asta, să votezi când ești mort”, a declarat Giuliani sarcastic în timpul unei audieri în cadrul Comisiei Legislative a Adunării Generale a Georgiei.

Avocatul a afirmat că dovezile privind frauda electorală în acest stat impun ca legislatorii să ia măsuri pentru a împiedica validarea unui rezultat eronat – victoria lui Biden.

Anunțurile funerare

Într-o înregistrare video de la audiere, el a declarat:

„Aveți 10.315 persoane despre care am putut stabili după anunțurile mortuare că erau decedate în momentul votului.”

Giuliani a adăugat că s-au mai înregitrat nereguli legate de votul condamnaților, al persoanelor care au votat după schimbarea domiciliului și multe altele, scrie WND.

Avocatul a explicat că, deși s-au înregistrat voturi false, morți și condamnați care au votat, soluția problemei nu este complicată.

„Știți… este o chestiune de curaj. În cele din urmă, este o chestiune de curaj. Curajul de a vă respecta obligația pe care v-o impune Constituția Statelor Unite de a salva poporul nostru de la o fraudă.”

Constituția consfințește responsabilitatea legislatorilor statelor în privința legilor electorale și a desemnării electorilor în Colegiul Electoral de a reprezenta statul.

Curajul de a face o treabă bună

Giuliani i-a provocat pe parlamentarii din Georgia:

„Aveți curajul de a vă asuma consecințele dacă schimbați realmente această validare și faceți ceea ce trebuie făcut. Veți fi atacați, veți fi puși la zid, veți fi făcuți în toate felurile, însă a doua zi de dimineață, când vă veți trezi, vă veți putea privi în oglindă și zice: «Am făcut o treabă bună».”

Avocatul a explicat că majoritatea dovezilor fraudei din Georgia sunt similare celor din Pennsylvania, Michigan, Arizona și din alte state.

Iată aici versiunea extinsă a declarațiilor făcute de Giuliani: