Amenzi drastice pentru românii din Austria, care nu vor să se vaccineze. Au primit deja înștiințările

Amenzi drastice pentru românii din Austria, care nu vor să se vaccineze. Au primit deja înștiințările Sursă foto: Dreamstime.com

Românii care trăiesc în Austria și care s-au opus vaccinării au primit acasă amenzile stabilite prin lege de autorități.

Milioane de scrisori de informare au fost trimise în aceste zile, de către autoritățile medicale din Austria, pe numele cetățenilor austrieci sau a rezidenților din această țară.

Pe liste se regăsesc și foarte mulți români stabiliți în Austria și care nu s-au vaccinat în termenul legal stabilit de autorități. În scrisoare se arată că vaccinarea anti Covid 19 a devenit obligatorie în această țară, prima amendă în caz de refuz fiind de 600 de euro.

„Pentru protejarea populației, Guvernul Federal Austriac a decis să instituie obligativitatea vaccinării împotriva Covid. Toate persoanele cu domiciliu în Austria, care au peste 18 ani, și nu sunt exceptate de la vaccinare din motive medicale, sunt obligate prin lege să se vaccineze. Persoanele cărora nu le-a fost administrat încă vaccinul vor fi informate periodic în privința necesității de a se vaccina prin intermediul unei înștiințări. Cei care nu își îndeplinesc obligația de vaccinare vor suporta sancțiuni administrative în viitor.”, se precizează în scrisoare.

Mulți români pe listele anti vaxeri

Una dintre româncele stabilite în Austria, și care a primit acasă celebra scrisoare este Ruxandra Drăgan. Aceasta a declarat că amenzile stabilite de autorități sunt de 600 de euro, tot la trei luni, dar nu mai mult 3.600 de euro, anual.

„Începând cu mijlocul lui martie populația va fi verificată în mod regulat, în special cei nevaccinați vor primi înștiințări. Sancțiunile vor fi de 600 de euro din trei în trei luni, până la maxim 3.600 de euro pe an. Dacă persoanele se vor vaccina în decurs de două săptămâni sancțiunea va fi retrasă. Începând cu 5 martie persoanele nevaccinate vor putea merge în restaurantele și magazinele cu produse neesențiale. Este o măsură luată la nivel federal, dar fiecare provincie poate să aibă măsuri mai dure”, a explicat Ruxandra Drăgan.

Autoritățile din Linz (n.r. - oraș situat în nord-vestul Austriei, pe Dunăre) au anunțat recent că au nevoie de inspector care să verifice dacă locuitorii s-au vaccinat împotriva Covid-19. Anunțul vine în contextul în care, din luna februarie 2022, vaccinarea devine obligatorie în Austria.

Ne puteți urmări și pe Google News