Evenimentul Zilei > International > Amenințați cu amenzi pentru că merg la biserică
Amenințați cu amenzi pentru că merg la biserică

Amenințați cu amenzi pentru că merg la biserică

Locuitorii din Chicago care sfidează ordinele de izolare la domiciliu pe fondul pandemiei de coronavirus și merg la biserică, ar putea primi citații, relatează Washington Examiner.

Primarul metropolei Chicago, Lori Lightfoot, (foto) a declarat recent că municipalitatea se pregătește să aplice restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului împotriva bisericilor care organizează slujbe religioase.

După ce credincioșii au ales să participe oricum la slujbele de duminică, Lightfoot a declarat că oficialii orașului lucrează cu forțele de ordine pentru a monitoriza adunările mari, inclusiv cele din biserici, scrie tribuna.us.

Credincioșii din întreaga țară au devenit din ce în ce mai vocali în privința ordinelor de izolare la domiciliu care interzic adunările religioase în persoană.

Aproximativ 200 de lideri de biserici, inclusiv câțiva din Illinois, au semnat o petiție online denumită Peaceably Gather, care a fost inițiată de Rev. Brian Gibson din Texas. Petiția reafirmă dorința comunității de credință de a redeschide statele.

Petiția numește „o palmă deliberată dată libertății religioase” faptul că oamenii pot merge la magazinele alimentare sau la alte magazine, dar nu la biserică.

Chicago a adoptat una dintre cele mai stricte abordări de aplicare a politicilor de izolare la domiciliu și a amenințat cu amendarea rezidenților care nu se supun.