Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa

Presa chineză anunță cu surle și trâmbițe o nouă victorie a socialismului. Inginerii chinezi au reușit să pună în funcțiune un adevărat “soare artificial” capabil să dezvolte temperaturi de 150 de milioane de grade Celsius, adică de zece ori mai mari decât în interiorul Soarelui.

Implicată într-un război rece cu Statele Unite ale Americii pentru supremația mondială, China comunistă încearcă să-și demonstreze forța în toate domeniile. Nu numai economic și militar, ci și tehnologic. Pentru a-și atinge obiectivele, conducerea de la Beijing e gata să își asume riscuri uriașe, nu numai pentru propria țară, ci pentru întreaga umanitate. Un eventual accident ar fi mult mai periculos decât catastrofa de la Cernobîl.

Ultimul exemplu este “soarele artificial” pe care experții chinezi l-au pus în funcțiune. Este vorba de un reactor experimental de fuziune nucleară despre care Beijingul susține că ar fi cel mai avansat din lume.

Reactorul Tokamak HL-2M, cel mai eficient din țară, se află în provincia Sichuan (din sud-vestul țării). Este o cameră de izolare magnetică care generează o căldură fenomenală cu scopul de a topi nucleele ​​atomice. Acest tokamak este numit de „soare artificial” din cauza temperaturii care poate depăși 150 de milioane de grade Celsius, conform New China. E o temperatură de zece ori mai mare decât căldura produsă în inima Soarelui. Inginerul șef Yang Qingwei, citat de China Nouă, a declarat că reactorul este contribuția țării sale la proiectul internațional Iter privind reactoarele experimentale de fuziune, scrie site-ul capital.fr.

Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!”

Ce e fuziunea nucleară?

Cercetările privind fuziunea nucleară nu sunt noi. Camerele de izolare magnetică au fost proiectate inițial în URSS. Altele au fost construite în Europa, Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud. Această „fuziune” nucleară (principiul căreia este deja utilizată pentru explozia bombelor H) nu trebuie confundată cu „fisiunea” (divizarea atomilor) care are loc în centralele atomice convenționale.

Marea dificultatea este de a menține aceste temperaturi și de a asigura siguranța reactoarelor. În ce măsură măsurile de siguranță luate de chinezi sunt suficiente, nimeni nu știe. Conducerea chineză pare să se concentreze exclusiv asupra rivalității cu SUA. Iar din acest punct de vedere, reactorul nuclear chiar e o mare reușită, inclusiv din punct de vedere al imaginii internaționale.

În acest moment, China este cel mai mare poluator din lume. Beijingul și-a bazat în mare măsură spectaculoasa creștere economică pe combustibili fosili și continuă să construiască în fiecare an noi centrale electrice pe cărbune.

Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face

Ca să-și mai spele din aceste păcate, Beijingul investește cel mai mult din lume în energii regenerabile. În încercarea sa de a produce energii cu emisii reduse de carbon, conducerea chineză sponsorizează generos experimente privind fuziunea nucleară. Promotorii acestei tehnologii consideră că, în curând, fuziunea nucleară va asigura energia necesară locuitorilor planetei deoarece este infinită, la fel ca cea a soarelui, și nu produce nici deșeuri, nici gaze cu efect de seră.

Francezii sunt mai precauți

Totul este ca experții chinezi să fie în măsură să controleze aceste forțe colosale. Prin comparație, francezii nu s-au încumetat încă. Parisul a lansat în iulie, la Saint-Paul-lès-Durance (Bouches-du-Rhône), asamblarea unui gigantic reactor de fuziune ca parte a proiectului Iter. Experții francezi vor și ei să producă temperaturi de 150 de milioane de grade, dar sunt mult mai grijulii cu privire la posibilele accidente. Ca urmare, primele teste nu sunt așteptate înainte de anul 2025.

Putin, mutare agresivă în coasta României. Demonstrație de forță în Marea Neagră