AMENINȚARE iraniană la ORIZONT: „Să ADUCEM America în genunchi!”. Rouhani îl PROVOACĂ pe Trump

AMENINȚARE iraniană la ORIZONT: „Să ADUCEM America în genunchi!”. Rouhani îl PROVOACĂ pe Trump

Președintele iranian, Hassan Rouhani, susține că este nevoie de unitate printre cetățenii statului, în aceste momente în care „presiunea americană” este în creștere, pentru a „aduce America în genunchi”.

Mesajul președintelui iranian a fost transmis în direct pe canalul public de televiziune. „Acceptăm probleme. Acceptăm presiune. Dar nu ne vom sacrifica independența”, a  spus Rouhani, conform Reuters.

În presa din Iran, Rouhani este catalogat drept moderat, dar, în ultimul timp, a început să adopte o poziție din ce în ce mai dură în fața SUA. Acest lucru vine după ce președintele american, Donald Trump, a retras Statele Unite din acordul nuclear cu statul din Orientul Mijlociu, reluând rapid aplicarea sancțiunilor economice dure asupra Teheranului.

În cadrul unei conferințe de presă de la Casa Albă, Trump a reiterat, în luna mai, poziția sa privind lipsurile acordului cu Iran.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acordul cu Iran este prost gândit din start. Știm cu toții ce se va întâmpla într-o scurtă perioadă de timp. Iranul va ajunge să aibă cea mai periculoasă armă din lume. Anunț astăzi că SUA se vor retrage din acordul nuclear cu Iranul. Voi semna un memorandum prezidențial care va stabili sancțiunile pentru regimul din Iran. Vom stabili cele mai profunde sancțiuni economice pentru orice națiune care va vrea să aibă o armă nucleară”, a declarat liderul de la Casa Albă.

„Se fac planuri, se construiesc relații și sperăm să semnăm un nou acord cu China, Coreea de Sud și Japonia. Retrăgându-ne din acordul cu Iranul vom lucra cu aliații noștri pentru a găsi o soluție în ceea ce privește amenințarea nucleară din Iran. Aceasta include și eforturile de a îndepărta și amenințarea balistică din Iran, de a opri programul de înarmare ți amenințările din Orientul Mijlociu”, a adăugat șeful statului american.

Acordul, încheiat în anul 2015, a fost susținut puternic de administrația Obama. Această înțelegere a restricționat programul nuclear al Iranului, în schimbul ridicării unor sancțiuni economice internaționale care afectau statul din Orientul Mijlociu.

Celelalte părți ale înțelegerii, și anume China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania, susțin că Iranul și-a onorat partea proprie și sunt de părere că acordul ar trebui păstrat.