Ambasada Ucrainei de la București, apel către români. Pot ajuta Rusia fără să vrea

Ambasada Ucrainei de la București, apel către români. Pot ajuta Rusia fără să vrea Sursa foto. Twitter

Reprezentanții Ambasadei Ucrainei din România a lansat un apel legat de informațiile care sunt răspândite pe internet și care ar putea să ajute partea rusă.

Ambasada Ucrainei în România face apel la cetăţeni să nu filmeze şi să nu disemineze pe reţelele de socializare şi în mass-media filmuleţe privind dronele ruseşti care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre.

Cerința publică lansată de oficialii Ambasadei Ucrainei de la București. Apel către români

"Rusia continuă să terorizeze populaţia paşnică ucraineană şi să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaţionale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, şapte persoane au fost rănite, depozite şi silozuri de cereale au fost avariate.

Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internaţional umanitar de către agresorul rus, dorinţa lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflaţi în nevoie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu regret, astăzi, observăm o diseminare pe reţelele de socializare şi în unele mass-media a unor filmuleţe privind dronele care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene.

Volodimir Zelenski, amenințător după atacul cu rachete asupra Nikolaev: Teroriștii nu vor scăpa. Video

Sursa foto: Facebook - Volodimir Zelenski

În condiţiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmuleţe reprezintă o ameninţare nu numai la adresa siguranţei funcţionării porturilor dunărene, ci şi direct pentru populaţia civilă care locuieşte în această regiune", se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România, ce a fost transmis miercuri.

Cum ar putea să profite Rusia de informațiile care circulă în spațiul public

Potrivit misiunii diplomatice, "agresorul rus monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile".

"Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de video pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre", se transmite în comunicat, notează Agerpres.