Despre fostul premier s-a zvonit că i-a fost necredincios soției Clementine în anii 1930, dar nu a fost niciodată probat.

Descoperirea unui interviu înregistrat cu fostul secretar privat al lui Churchill, Sir John ‚Jock’ Colville, confirmă această aventură.

Cu doi ani înainte de moartea sa în 1987, Sir John le-a spus arhiviștilor de la Colegiul Churchill din Universitatea Cambridge: „Winston Churchill nu era deloc un bărbat activ sexual și nu cred că în viața căsătorită de 55 de ani el a călcat strâmb cu excepția acestei ocazii ”.

El a adăugat: „Doamna Churchill nu

Nepoata Lady Castlerosse, Caroline Delevingne, a confirmat flirtul într-un interviu acordat autorilor documentarului Churchill’s Secret Affair. – Au avut o aventură, a spus ea. Când Winston venea să o viziteze, personalului îi dădea toată ziua liber … a doua zi, Doris a mărturisit mamei mele despre asta.

Relația romantică a durat între 1933 și 1937, când Churchill nu era în funcție, potrivit documentarului. Se întâlneau la un castel francez deținut de actrița Maxine Elliott. Churchill a pictat cel puțin două portrete ale doamnei Castlerosse.

…(citește mai departe pe evenimentulistoric.evz.ro)