Evenimentul Zilei > Actualitate > „Am recunoscut violarea fetiței ca să devenim vedete şi să facem mişto de anchetatori”
„Am recunoscut violarea fetiței ca să devenim vedete şi să facem mişto de anchetatori”

„Am recunoscut violarea fetiței ca să devenim vedete şi să facem mişto de anchetatori”

Violul care a îngrozit cel mai fioros cartier al Brăilei este o întâmplare terifiantă despre care Evenimentul zilei și-a informat cititorii la momentul declanșării anchetei, precum și zilele trecute, când cazul a luat o turnură incredibilă. Arestații din îngrozitorul viol al fetiței de 10 ani au fost puși în libertate. Astăzi, venim cu noi date, în exclusivitate, despre această anchetă în care s-a lucrat altfel decât în cea de la Caracal.

Pe data de 24 noiembrie 2019, o fetiţă de numai zece ani a trăit cea mai cumplită dramă din viaţa ei, care, cu siguranţă, o va marca pe toată viaţa. A fost răpită de pe stradă, violată de doi indivizi, apoi adusă înapoi şi lăsată pe trotuar, unde a fost găsită de o trecătoare care a dus-o acasă.

Poliţia a făcut două arestări în acest caz: Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani). Acetia şi-au recunoscut faptele. Numai că după ieşirea rezultatelor probelor ADN ale celor doi, instanţa i-a eliberat. Proba ADN nu se potrivea. NU ei sunt violatorii.

Am fost la un pas de un nou caz Marcel Ţundrea. Din nefericire pentru Ţundrea, condamnat 25 de ani de închisoare pentru violarea şi asasinarea unei minore de la el din sat, probele ADN au venit abia după ce executase deja mai bine de 12 ani de puşcărie. Iar în penitenciar a contractat o boală care ulterior i-a fost fatală. Cei doi de la Brăila au avut noroc.

 Brăiliţa, cutremurată de grozăvie

Locul unde s-a petrecut nenorocirea, se află în vestitul cartier Brăiliţa. Cel despre care se spunea în urmă cu ani că nu este bine să treci podul Brăiliţei şi să intri în el, pentru că nu mai ieşeai de acolo întreg. Astăzi, cartierul a fost rebotezat, se numeşte Vidin, iar din vechea mahala a Brăilei interbelice, plină de cuţitaşi de port, nu au mai rămas decât câteva case.

În rest, apariţia în zonă a Uzinei de excavatoare „Progresul” a transformat temuta Brăiliţă, demolată în proporţie de 90 la sută, într-un cartier de blocuri muncitoreşti, mici şi neîngrijite, cu apartamentele cât cutiile de chibrituri, populate cu muncitori veniţi de prin toată ţara.

Dispariţia după Revoluţie a celebrei fabrici de excavatoare a aruncat cartierul într-o sărăcie cruntă. Şi totuşi, cu toată faima rea a mahalalei, niciunul dintre bătrânii care mai trăiesc încă acolo nu-şi amintesc să se fi întâmplat vreodată o asemenea grozăvie. Copiii nu erau niciodată agresaţi. Dimpotrivă, erau ocrotiţi. Iar mardeiaşii se înjunghiau numai între ei, pentru pricini care de care mai ciudate. Cu restul locuitorilor nu aveau treabă.

Acum, lucrurile au luat-o razna. Cartierul trăieşte sub teroarea unor scandaluri şi acte de vandalism de doi bani, cum ar fi spargerea geamurilor la maşină sau la casă, pentru o ceartă la cârciumă. Culminând însă cu această grozăvie: o fetiţă de zece ani, venită în vizită la bunica ei, a fost răpită de pe stradă, bătută şi violată. Aşa ceva nu s-a mai pomenit niciodată în Brăiliţa cea fioroasă.

Cum au ajuns cei doi acuzaţi la Poliţie

Fetiţa de zece ani provine dintr-o familie destrămată, care locuia cândva chiar în Vidin. Tatăl, un individ extrem de violent, îşi bătea soţia atât de rău, încât o dată aceasta a fost internată cu bazinul fracturat, la spitalul judeţean.  La un moment dat, femeia nu a mai îndurat bătăile, şi-a luat cei trei copii şi s-a mutat undeva, într-o locuinţă situată aproape de centrul oraşului. În ziua fatidică, victima în vârstă de zece ani, împreună cu sora ei mai mare şi frăţiorul ei mai mic, au venit la bunica în vizită, care locuieşte în continuare în Vidin. Cei trei au plecat să cumpere dulciuri de la magazinul din apropiere. Sora mai mare a intrat în magazin, care are camere de supraveghere, iar victima şi fratele au rămas pe trotuar. La un moment dat, fata a plecat cu cineva. Cel puţin aşa pretind poliţiştii că au văzut pe camerele de supraveghere.

A urmat nenorocirea. Cei doi acuzaţi, proaspăt eliberaţi acum, au fost identificaţi, conform unor date din anchetă, de pe camerele de supraveghere din zonă. De aici însă, încep o serie de întrebări. Cea mai gravă, desigur, este: cui aparţine ADN-ul prelevat de la victimă. Cu alte cuvinte, cine sunt adevăraţii autori? Dar dincolo de această întrebare, mai sunt câteva lucuri care nu se potrivesc.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE