Pe platoul de filmare al filmului Nel sole, o comedie muzicală romantică, tânărul artist a întâlnit-o pe cea care avea să-i devină soție și parteneră muzicală: Romina Power, fiica unor celebri actori americani. Clipurile lor de pe Youtube sunt mărturia succesului imens pe care l-au avut și îl au cei doi artiști de-a lungul anilor.

Al Bano și Romina au întruchipat cuplul perfect, atât pe scenă cât și în viața de zi cu zi, timp de mai bine de 20 de ani, iar publicul italian (și nu numai) i-au iubit pentru asta. Au avut patru copii minunați și au lansat zeci de melodii, fredonate și astăzi în întreaga lume. Liberta, Felicita, Sharazan, Sempre, sempre, Ci sara, Fotografia, Tu, soltanto tu sau Fragile au marcat tinerețea și adolescența a generații întregi, chiar și în România, într-o epocă în care contactul cu lumea occidentală era destul de limitat.

A urmat drama dispariției misterioase a Yleniei, în 1994, urmat de divorțul celor doi, din cauza tensiunilor acumulate în fața tragediei pierderii copilului cel mare.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE