Am pierdut un mare medic. Inima lui a cedat la 46 de ani. Colegii știu ce l-a răpus

Am pierdut un mare medic. Inima lui a cedat la 46 de ani. Colegii știu ce l-a răpus Sursa: spitaldorohoi.ro

O veste neagră a căzut ca un trăsnet peste colegii de la Spitalul Municipal Dorohoi și peste familia medicului Ovidiu Alexa, care a murit vineri la 46 de ani, din cauza unui infarct despre care se crede că a lovit pe fondul suprasolicitării.

Medicului Ovidiu Alexa era coordonatorul  compartimentului de urgențe al spitalului din municipiul Dorohoi. Colegii săi susţin că suprasolicitarea din timpul pandemiei de coronavirus l-a doborât pe cel care rămâne un reper al profesiei sale.

Localnicii și cei care au lucrat alături de medicul Ovidiu Alexa știu că acesta a salvat sute de vieți de-a lungul carierei și a fost foarte implicat în fiecare intervenție. Din păcate, colegii săi nu l-au putut salva, chiar dacă au intervenit la puțin timp după ce partenera medicului a sunat la 112.

Ne puteți urmări și pe Google News

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș, a spus că Ovidiu Alexa ar fi ajuns acasă - în apartamentul de serviciu primit din partea autorităților în 2021 - și i s-a făcut rău.

Odată ajunși la apartamentul de pe strada 1 Decembrie, mai mulți medici, inclusiv Valerian Andrieș și Simona Moșneguțu, medic specialist ATI, au încercat să-l resusciteze timp de o oră și jumătate.

Suprasolicitarea din pandemie răpune medicii

foto: Realitatea Dorohoiană - Ovidiu Alexa

Într-o intervenție pentru Agerpres, Andrieş, a declarat: „Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă.”

Altfel, când a fost întrebat de jurnaliștii de la Realitatea Dorohoiană, șeful spitalului din Dorohoi a precizat: „A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți.

Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi. Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.”

Ovidiu Alexa era angajat al Spitalului Municipal Dorohoi de aproximativ zece ani. La rândul ei, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă: „Sigur că este vorba de suprasolicitare.”

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.