Evenimentul Zilei > Actualitate > Aly Sadoveanu, omorât în SUA, înmormântat în Chitila. Infracțiuni pe bandă rulantă comise de interlopi, ani de zile
Aly Sadoveanu, omorât în SUA, înmormântat în Chitila. Infracțiuni pe bandă rulantă comise de interlopi, ani de zile

Aly Sadoveanu, omorât în SUA, înmormântat în Chitila. Infracțiuni pe bandă rulantă comise de interlopi, ani de zile

Aly Sadoveanu va fi înmormântat în Chitila, după ce va fi jelit de membrii clanului. O grupare infracțională de temut.

Ucis în America, de partenerul său de afaceri, Aurel Trandafir, zis Aly Sadoveanu, va fi înmormântat în România. Trupul său a fost adus în România, la Chitila, iar polițiștii au fost în alertă maximă. La casa interlopului s-au adunat lăutarii, pentru a jeli moartea acestuia. Gruparea Sadoveanu este una foarte cunoscută în București. O rețea care și-a desfășurat nestingherit activitatea ani de zile.

Se ocupă cu proxenetismul, cămătoria, taxe de protecție și organizarea rețelelor de cerșetorie. De asemenea, de-a lungul timpului, interlopii din gruparea Sadoveanu au mai comis tâlhării cu violență, furturi auto și au fost implicați în trafic de droguri. Au existat multe conflicte sângeroase și cu clanurile rivale.

Aly Sadoveanu, înmormântat omorât în SUA, înmormântat în Chitila

La fel ca și alte clanuri, și-au spălat banii în zona imobiliară, care a luat amploare în ultimul deceniu. Interlopii ar fi fost susținuți în zona acestor afaceri și de funcționari ai Primăriei Sectorului 1, conform newsweek.ro. 

Remus Mincă, poreclit Nat, este unul dintre liderii acestui clan. Săptămâna trecută, douăzeci de membri ai clanului din Chitila au fost reţinuţi de Parchetul Capitalei. Sub acuzațiile ce vizează fapte de violenţă, tâlhării, înşelăciuni şi favorizarea infractorului. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentru zece dintre aceste persoane.

Metode barbare de înșelăciune. Furau ca în codru

În aceste condiții, procurorii au făcut recurs şi au cerut arestarea întregului grup. Remus Mincă și alți membri ai clanului au făcut diverse comenzi pe care nu le-au plătit la livrare. Ei au achiziționat electrocasnice, decorațiuni interioare și mobilă. Atunci când obiectele au fost livrate, interlopii nu au plătit și i-au amenințat pe cei care aduseseră marfa.

Aveau însă și o altă metodă de operare. „În alte cazuri, după descărcarea mărfii, ei spuneau că nu au decât euro şi trebuie să-i schimbe pentru a achita marfa. Plecau în două maşini spre o casă de schimb valutar sau spre un bancomat pentru a scoate lei după card. Pe drum, îl lăsau în urmă pe însoţitorul mărfii şi se pierdeau în trafic”. Au spus procurorii.