Alina Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii

Alina Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii Hărțuire. Sursa foto: Pixabay

Alina Gorghiu oferă noi informații pentru victimele hărțuirii sexuale. Ministerul Justiției promite că va face un serial cu pașii pe care trebuie să-i urmeze cei implicați în astfel de situații. La ora actuală sunt în lucru la parchete 15.000 de dosare privind infracţiunile sexuale.

Alina Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii

Alina Gorghiu încurajează „atât fetele, cât și băieții” să facă sesizări legat de orice abuzator. Mai exact, este menționat faptul că „ești hărțuit sexual în momentul în care un coleg de muncă, de școală, de facultate ți-a pretins în mod repetat favoruri de natură sexuală”.

Mai trebuie știut că este un abuz „folosirea funcției în scop sexual”, adică „atunci când o persoană aflată într-o poziție de autoritate îți pretinde favoruri sexuale; adică profesorul tău, șeful tău sau patronal firmei la care lucrezi”.

Ar putea fi o imagine cu textAlina Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii. Sursa foto: Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

Victimele sunt sfătuite să reclame abuzul. „Statul te protejează”

Alina Gorghiu încurajează victimele să depună plângere, având la dispoziție instrumente legale eficiente. Ministrul Justiției mai afirmă că „Mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preș”.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „FOLOSIREA ABUZIVĂ A FUNCȚIEI ÎN SCOP SEXUAL Atunci când ο persoană aflată într-o poziție de autoritate îți pretinde favoruri sexuale. Adică profesorul tău, şeful tău sau patronul firmei la care lucrezi. MINISTERUL MINISTERULJUSTITIEI JUSTITIEI”Alina Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii. Sursa foto: Facebook

Mai mult, Ministerul Justiției a extins ordinul de protecție pentru oricare tip de violență și față de orice tip de agresor, spunând că„ monitorizarea cu brățara electronică a agresorilor funcționează”.

Potrivit Ministerului Justiției, sunt 15.000 de dosare de infracţiuni sexuale în lucru la parchete doar în primul semestru al anului. Este un fenomen în creştere, potrivit raportului.

Ar putea fi o imagine cu textGorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii. Sursa foto: Facebook

Alina Gorghiu spune că ghidul va fi distribuit fetelor din licee și facultăți

Din acest motiv Alinei Gorghiu a pregătit un ghid simplu pentru victime cu scopul de a ști ce au de făcut, unde să facă sesizările și cui să  trebuie să se adreseze pentru a fi protejate. Ulterior, acest ghid va fi distribuit fetelor din licee și facultăți.

Ar putea fi o imagine cu textGorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii. Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției vrea această campanie cu scopul ca tinerii să știe bine legea și că statul îi apără în astfel de situații. Din acest motiv se modifică legislaţia „pentru a fi apărați”, încurajând totodată să fie raportate abuzurile indiferent de cine sunt abuzatorii.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „PAȘII PENTRU A RECLAMA FOLOSIREA ABUZIVĂA FUNCȚIEI ÎN SCOP SEXUAL 1 Teducila prima secție de poliție sau la Parchet. 2 Depui plângere penală împotriva agresorului. Oriî scris, ori verbal, iar polițistul να consemna într-un proces-verbal. 3 Prezintă eventualele probe e care le ai. Mesaje, conversați, martori. 4 Din 31 august 2024, vei putea cere indusiv ordin de protecți provizoriu. MINISTERUL JUSTITIEI”Gorghiu lansează campania de informare pentru victimele hărțuirii. Sursa foto: Facebook

De asemenea, Ministerul Justiţiei anunță că va „sprijini cu tot ce trebuie demersurile Ministerului Educaţiei anunţate de Ligia Deca pentru a modifica rapid legislaţia”, a mai subliniat ministrul Justiției.