Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu, despre votul privind numirea lui MRU la conducerea SIE: PSD și Victor Ponta aleg varianta boicotului
Alina Gorghiu, despre votul privind numirea lui MRU la conducerea SIE: PSD și Victor Ponta aleg varianta boicotului

Alina Gorghiu, despre votul privind numirea lui MRU la conducerea SIE: PSD și Victor Ponta aleg varianta boicotului

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că lipsa parlamentarilor PSD la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE demonstrează încă o dată că premierul Victor Ponta nu acceptă existența unei majorități parlamentare.

"Pentru a nu știu câta oară PSD-ul și Victor Ponta aleg varianta boicotului pentru că este un șef de partid laș. Spun foarte apăsat și verde-n față pentru că nu pot să accept că nu îi lasă pe parlamentari să-și exercite acest drept de vot. Puteau să vină și să aiba un exercițiu de forță și să voteze împotrivă. Era evident ca Ponta și colegii lui nu vor fi în sală pentru că le este greu să accepte încă o înfrângere și încă un moment în care se demonstrează că avem o majoritate parlamentară cu cei anterior menționați, pe proiecte importante", a declarat Gorghiu, conform B1 TV.

Alina Gorghiu a ținut să mulțumească celor care au votat pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

"Le mulțumesc tuturor celor de la UDMR, celor de la minorități, de la partidul domnului Geoană, UNPR-ului, celor de la Grupul Democrat Popular, parlamentarilor neafiliați. Cu numărul acesta de voturi pică orice Guvern din România. E un moment important pentru noi. O propunere venită de la președinție are girul majorității parlamentare", a adăugat Gorghiu.

Vasile Blaga a menționat, la rândul său, că voturile întrunite în plen ar fi fost suficiente pentru susținerea unui nou Guvern.

"Exceptând PSD-ul, partidul domnului Tăriceanu și PMP-ul, voturile au venit de la toate grupruile parlamentare. Mai multe n-am putea spune astăzi. Numărul de voturi ar fi fost suficient pentru o învestirea unui nou guvern", a declarat Blaga.

Parlamentul a votat marți pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia Serviciului de Informații Externe. Propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis a fost adoptată cu 278 voturi ”pentru” și șase voturi ”împotrivă”.