Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: Andrei Chiliman va fi SUSPENDAT din funcție dacă va fi arestat
Alina Gorghiu: Andrei Chiliman va fi SUSPENDAT din funcție dacă va fi arestat

Alina Gorghiu: Andrei Chiliman va fi SUSPENDAT din funcție dacă va fi arestat

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat astăzi, la Sibiu, că Andrei Chiliman, dacă va fi arestat, va fi suspendat din funcţie, conform statutului.

"Nu e o fericire să vorbesc în general, despre cazuri de suspiciuni de cazuri de corupţie. (…) Beneficiază de aceeaşi prezumţie de nevinovăţie, dar statutul nostru este foarte clar, în condiţiile în care un membru din conducerea Partidului Naţional Liberal este reţinut sau în stare de arest, şi înţeleg că astăzi va merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, primarul sectorului 1, pentru a se solicita un mandat de arestare, dacă nu mă înşel, pe 29 de zile, atunci va fi suspendat din funcţie. Statutul este acelaşi pentru toată lumea şi mă bucur că am luat această decizie. (…) Se va aplica dispoziţia statutară", a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Întrebată de un jurnalist dacă Andrei Chiliman nu a depus la partid o cerere de autosuspendare, Alina Gorghiu a spus că nu ştie, dar că nu exclude o asemenea variantă.

"Nu ştiu să vă spun. Sunt convinsă că se va gândi dacă va dori să facă acest lucru în viitorul imediat apropiat. Evenimentele s-au succedat destul de repede. (…) Nu exclud o asemenea variantă", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a recunoscut că situaţia lui Andrei Chiliman afectează imaginea liberalilor. "Regret că asistăm la genul acesta de cazuri care din păcate afectează imaginea Partidului Naţional Liberal şi sper să fie din ce în ce mai puţine", a spus Alina Gorghiu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut, joi seară, pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. Andrei Chiliman urmează să fie prezentat astăzi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: