Procesul de calomnie dintre șefii FR de Rugby ajunge la recurs

Procesul de calomnie dintre șefii FR de Rugby ajunge la recurs Alin Petrache. președintele FR Rugby Sursa foto: captura video

Curtea de Apel București a soluționat zilele trecute apelul din litigiul în care Alin Petrache, șeful Federației Române de Rugby, l-a chemat în judecată pe un fost vicepreședinte al FRR, Victor Istrate.

Curtea de Apel București a soluționat zilele trecute apelul din litigiul în care Alin Petrache, șeful Federației Române de Rugby, l-a chemat în judecată, într-o acțiune în răspundere delictuală, pe un fost vicepreședinte al FRR, Victor Istrate.

Ce se întâmplă cu Alin Petrache

Solutia pe scurt: Respinge apelurile ca nefondate. Compensează cheltuielile de judecată suportate în calitate de intimat în apelul părţii adverse. Cu recurs în 30 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 19.02.2024.

Ce a solicitat Alin Petrache

Litigiul a debutat în ianuarie 2021 la Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a Civilă, când reclamantul Alin Petrache, în contradictoriu cu pârâtul Victor Istrate, a solicitat instanţei să dispună:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • obligarea pârâtului la plata sumei de 500.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral constând în vătămarea dreptului la onoare şi reputaţie al reclamantul;
  • obligarea pârâtului să asigure pe propria cheltuială publicarea hotărârii judecătoreşti pronunţate în prezenta cauză în două numere consecutive a trei ziare de largă circulaţie naţională, cu aceleaşi caractere cu care sunt tipărite articolele de fond;
  • obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu.
alina petrache

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (sursă foto: Evenimentul Zilei / Răzvan Vălcăneanțu)

Acuzații la adresa fostului vicepreședinte

Șeful FRR a susținut că fostul vicepreședinte al Federației de Rugby și-a organizat sistematic ieşiri publice prin care a lansat acuzaţii defăimătoare la adresa sa. La data de 18.12.2018, pârâtul a transmis mass-media o scrisoare deschisă prin intermediul căreia a adus numeroase acuze la adresa reclamantului, acuzaţii care au fost reluate şi în emisiuni de profil sportiv, remarcile defăimătoare aduse acestuia de către pârât nefiind un incident singular.

judecată

Sursa foto: Arhiva EVZ

La data de 21.01.2019, în cadrul unei emisiuni de profil sportiv difuzate de GPS Live, au fost făcute din nou afirmaţii defăimătoare la adresa sa, apoi, la data de 30.08.2019, DigiSport a preluat o nouă scrisoare deschisă realizată de către Victor Istrate, pârâtul făcând de fiecare dată afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului.

În noiembrie anul trecut, instanța de fond – Tribunalul București – i-a dat dreptate în parte reclamantului:

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârât la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pe pârât să publice dispozitivul hotărârii în 3 ziare de largă circulaţie, cu menţionarea doar a numelui părţilor, cu excluderea celorlalte date cu caracter personal ale părţilor şi a completului de judecată. Respinge, în rest, acţiunea, ca neîntemeiată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 2.677,5 lei, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 03.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit justnews.