

Cercetătorii au descoperit că persoanele de peste 60 de ani care mănâncă sănătos au mai puține șanse de a se confrunta cu Alzheimer-ul.
De asemenea, un stil de viață sănătos înseamnă întâlniri cu familia, cu prietenii și activități sociale precum jocurile care te țin în priză. Cercetătorii au urmărit stilul de viață a 29.000 de adulți timp de zece ani și au verificat gena asociată cu Alzheimer.
Fructele, legumele, peștele, carnea, lactatele, sarea, uleiul, ouăle, cerealele, leguminoasele, nucile și ceaiul au avut cel mai puternic efect asupra încetinirii bolii. Privind activitățile necesare pentru o minte sănătoasă, cele care au ajutat cel mai mult persoanele predispuse la demență au fost scrisul, cititul, jocurile de societate și exercițiile fizice.
Persoanele care aveau gena asociată cu Alzheimer, dar care au avut un stil de viață sănătos, au experimentat o rată mai mică de apariție a afecțiunii. Jianping Jia, de la Universitatea Medicală din Beijing, a declarat: „Aceste rezultate ar putea oferi informații importante pentru inițiative de protejare a adulților în vârstă împotriva afecțiunii”, potrivit The Sun.
Alzheimer este o boală neurodegenerativă care afectează memoria, gândirea și comportamentul. Aceasta este cea mai frecventă formă de demență la vârstnici și este cauzată de o pierdere progresivă a celulelor cerebrale. Simptomele includ pierderea memoriei recente, dificultatea în efectuarea sarcinilor simple și schimbări în personalitate și comportament. Nu există un tratament care să oprească sau să încetinească progresia bolii, dar există tratamente care pot ameliora simptomele și îmbunătăți calitatea vieții pacientului.
Există mai multe modalități de a reduce riscul de a dezvolta Alzheimer sau alte forme de demență:
Este important să rețineți că aceste măsuri pot ajuta la reducerea riscului de demență, dar nu garantează că o persoană nu va dezvolta această boală.