ALIMENTE LA MODĂ. VEZI ce nu trebuie să îţi lipsească din frigider în luna februarie

ALIMENTE LA MODĂ. VEZI ce nu trebuie să îţi lipsească din frigider în luna februarie

Colecţia de iarnă a alimentelor bune pentru sănătatea noastră, care nu ne îngraşă, dar care în acelaşi timp ne întăresc organismul pentru a face faţă gerului de afară sunt pregătite să defileze de pe podium direct spre frigiderele noastre.

Au trecut sărbătorile de iarnă, perioada în care avem tendinţa să mâncăm mai mult decât ar trebui, a trecut şi luna ianuarie, cea în care ar fi trebuit să încercăm să revenim la meniul normal. Acum este momentul să alegem alimentele care să ne dea suficientă energie, dar şi vitamine, astfel încât să trecem peste perioada geroasă fără să răcim şi fără să punem kilograme în plus. În continuare, jurnaliştii de la Huffington Post ne propun o listă de 7 alimente destul de rar întâlnite în alimentaţia noastră de zi cu zi, dar care sunt numai bune pentru a trece în deplină siguranţă prin gerul care s-a abătut asupra întregii Europe. Kiwi

“Kiwi este o foarte bună sursă de fibre", ne explică Jessica Crandall, dietetician şi purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, citată de Huffington Post. Ea ne mai spune şi că fructul de kiwi este bogat în vitaminele C şi E şi conţine potasiu. Fructul este destul de suculent şi cu un gust poate chiar uşor picant, “o alegere înţeleaptă pentru perioada rece", a mai declarat specialista.

Fructul pasiunii

Glumind, am putea spune că acest fruct se potriveşte cu luna februarie, luna îndrăgostiţilor, în primul rând datorită numelui. La fel de exotică precum numele este şi oferta de nutrienţi a fructului pasiunii. “O bună sursă de potasiu şi acid folic şi, mai ales, o excelentă sursă de vitamina A şi C", ne explică specialista citată mai devreme.

Feniculul

Feniculul mai este numit şi molură. Fructele de fenicul, numite şi fructe de anason dulce, conţin o mulţime de substanţe minerale, flavonoide sau lipide. Punctul forte al acestui fruct ar fi proprietatea de a ajuta digestia. Multe persoane mănâncă acest fruct după ce au servit masa tocmai pentru o digestie mai uşoară. În plus, reduce crampele din cauza gazelor intestinale. Acest fruct nu duce lipsă nici de vitamina C, calciu sau potasiu. Ciocolata neagră

Nu există o lună mai potrivită pentru consumul de ciocolată ca luna februarie. În primul rând acţionează ca un afrodisiac, iar, consumată cu moderaţie, ciocolata poate aduce o mulţime de beneficii în afara celor aduse strict papilelor tale gustative. Ciocolata neagră are un nivel ridicat de antioxidanţi, care pot ajuta la reducerea inflamaţiilor şi induce o stare de spirit pozitivă.

Conopida

Conopida are foarte puţine calorii, grăsimi sau sodiu, dar rămâne o sursă excelentă de vitamica C şi acid folic, după cum susţine şi specialista consultată de jurnaliştii britanici. Dacă te-ai plictisit de mâncarea de cartofi, conopida fiartă poate fi un înlocuitor perfect dacă e zdrobită şi făcută piure. Minolă

Destul de rar întâlnit, acest fruct citric este obţinut de la un hibrid dintre grepfrut şi tangerină sau mandarină. Are o culoare roşiatică, este dulce şi suculent şi se comercializează cel mai adesea sub numele de tangelo. Acest fruct conţine vitamica C, dar cel mai important este conţinutul de hespertin, un antioxidant pe care încă se fac teste de laborator, se crede că ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Varza de Bruxelles Pentru lunile de iarnă, varza de Bruxelles este o alegere alimentară excelentă. Ajută la detoxifierea organismului, face pielea mai sănătoasă, ajută sistemul digestiv şi are un rol important în combaterea indicelui glicemic.

CITIŢI ŞI:

  • Cele mai la modă alimente pentru anul 2012
  • TOP 10 CELE MAI BUNE ALIMENTE pentru sănătatea inimii

Ne puteți urmări și pe Google News