Evenimentul Zilei > Politica > Alianța Renașterea Națională cere solidaritate cu familia Furdui: „Familia naturală este sacrosantă”
Alianța Renașterea Națională cere solidaritate cu familia Furdui: „Familia naturală este sacrosantă”

Alianța Renașterea Națională cere solidaritate cu familia Furdui: „Familia naturală este sacrosantă”

Partidul Alianța Renașterea Națională cheamă la solidaritate cu familia de români a căror copii au fost luați de autoritățile de protecție a copilului din Germania.

Partidul Alianța Renașterea Națională (ARN) își exprimă solidaritatea față de familia Petru și Camelia Furdui ai căror copii au fost luați de Protecția Copilului din Germania. La finalul lunii aprilie, autoritățile din Germania au decis să ia în custodie cei șapte copii ai familiei Furdui. S-a întâmplat după ce fiul cel mare, David, a povestit la școală, profesorilor, că părinții o bat pe sora lor mai mica. Camelia Furdui, mama celor 7 copii, neagă acuzațiile și spune că așa ceva nu s-a întâmplat.

Femeia susține că procedurile legale nu au fost respectate de autorități și solicită intervenția autorităților din România.

Conform unui comunicat de presă, ARN își exprimă dezaprobarea și deplânge acțiunile ostile și abuzive ale autorităților din Germania față de familia Furdui.

„Familia naturală este sacrosanta iar statul nu își poate aroga autoritatea de a lua acțiuni drastice și ilegale de acest gen la adresa familiei. Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, cât și a Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, statului nu i se permite să dezmembreze familia naturală decât în circumstanțe extreme și pe motive bine întemeiate”, se arată în comunicatul de presă.

ARN compară acțiunea autorităților cu o răpire

Potrivit sursei citate, acțiunile întreprinse de autoritățile germane împotriva familiei Furdui sunt nejustificate. ARN compară acțiunea autorităților germane cu o răpire a copiilor de la părinți.

„Confiscarea copiilor, pe 26 aprilie, reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală. Părinți a șapte copii minori între un an și 15 ani, familia Furdui se remarcă în comunitatea română din Walsrode unde locuiește, pentru modul exemplar în care își ducea viața creștină și încercă să-și educe copiii într-un spirit creștin și valori creștine”, se mai arată în comunicat.

Copiii ar fi fost despărțiți în trei grupuri

Potrivit ARN, durerea familiei este cu atât mai mare cu cât cei șapte copii au fost despărțiți în trei grupuri distincte.

„Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor”, se mai arată în comunicat.

ARN își exprimă încrederea că autoritățile judecătorești din Germania vor elibera copiii din custodia statului și îi vor întoarce la părinți.

„Ne exprimăm încrederea, afirmă dl Petre Costea, Președintele ARN, că autoritățile judecătorești germane, cunoscute pentru competență și imparțialitatea lor, vor elibera cât de curând copiii din custodia ilegală a autorităților germane și îi vor da înapoi părinților lor”.

De asemenea, ARN solicită autorităților din România să intervină pentru eliberarea cât mai grabnică a copiilor.