Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexia, uimitoarea fotografă: Imaginile ei unesc realitatea şi fantezia. Nu aţi văzut-o niciodată pe Cleopatra atât de bine | GALERIE FOTO
Alexia, uimitoarea fotografă: Imaginile ei unesc realitatea şi fantezia. Nu aţi văzut-o niciodată pe Cleopatra atât de bine | GALERIE FOTO

Alexia, uimitoarea fotografă: Imaginile ei unesc realitatea şi fantezia. Nu aţi văzut-o niciodată pe Cleopatra atât de bine | GALERIE FOTO

Artista Alexia Sinclair din Australia a fost contactată în primăvara anului trecut de reprezentanţi ai Palatului Regal de la Stockholm, care i-au cerut permisiunea de a-i folosi una dintre imagini într-o expoziţie despre Regina Christina a Suediei.

Sinclair şi-a dat acordul însă, „la schimb”, a întrebat dacă ar putea să fotografieze una dintre prinţese. Casa regala a refuzat, însă i-a permis, totuşi să folosească Castelul Skokloster drept decor pentru o serie de imagini. Aşa s-a născut seria „A Frozen Tale”, care se petrece în castelul impecabil, datând din secolul al XVII-lea. În cadrul seriei, pentru care artista a folosit din plin photoshop-ul, scenele dramatice sunt surprinse într-o colecţie de imagini care aduce laolalta realitatea şi fantezia.

Aceasta este doar una dintre „poveştile” artistei cu o imaginaţie absolut debordantă.

Reinventat cu eleganţă

Alexia Sinclair este o artistă australiană preocupată de arta fotografiei, licenţiată în arte frumoase. O artistă foarte premiată, stilul ei fiind extrem de original. Artista foloseşte o „narațiune vizuală” pentru a-şi seduce publicul, imagine reprezentând o sărbătoare a privirii, stilul ei fiind întunecat, baroc şi simbolic totodată. Potrivit specialiştilor şi nu numai, stilul ei prezintă subtile noțiuni contemporane de modă şi frumusete, redate prin intermediul unor metode digitale inovatoare, clasicul fiind reinventat cu eleganță.

Potrivit criticii, Sinclair „este un artist care merge cu măiestrie muchie de cuţit”.  În timp ce evocatoarele ei imagini împodobesc muzeele ​​și figurează în colecții de artă importante, ea îşi transferă de multe ori aceste abilități și stilul inconfundabil în campanii extrem de lustruite pentru clienţi precum Harper s Bazaar și Canon Australia”.

O artistă extrem de versatilă,  preocupată şi de „detalii”, cum ar fi: „regia” decorului, elementele de recuzită, machiajul şi costumele. Sinclair călătorește mult, fotografierea locațiilor şi a modelelor plus post-producția necesitând o muncă migăloasă ce are ca rezultat o lume fabuloasă.

Printre altele, costul creaţiilor Alexiei se ridică la sume cuprinse între 5.000 de dolari şi 12.000 de dolari.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.