Un fost militar implicat în „Balena Albastră” dă acum lecții de patriotism

Un fost militar implicat în „Balena Albastră” dă acum lecții de patriotism Sursa foto Arhiva EVZ

Alexander Glazov, care în 2019 a fost condamnat la 6 ani de închisoare, a ajuns să le dea tinerilor din Moscova lecții despre patriotism. La proces, el a recunoscut că le-a dat sarcini copiilor în jocul „Balena Albastră”. Acesta îi îndemna pe tineri să se urce pe acoperișurile caselor, să fugă pe șinele de cale ferată în fața unui tren, să își taie pe mâini sau să se sinucidă.

Glazov a pledat vinovat și a spus că a fost curatorul jocului „Balena Albastră”. Acesta ar fi primit 800 de mii de ruble pentru fiecare participant implicat.Potrivit dosarului judiciar, Glazov a împins o fată la o tentativă de sinucidere, dar a fost salvată la timp.

Alexander Glazov a ajuns să dea lecții de patriotism

După ce a ieșit din închisoare, acesta s-a dus în războiul din Ucraina. Mai nou, el încurajează în mod activ tinerii să se alăture rândurilor mercenarilor „Wagner”. Glazov vine în fața elevilor, cu lecții de patriotism: pe site-ul societății veteranilor „Boevoe Bratstvo” a apărut o notă despre prelegerea sa patriotică la școala nr. 1 din Kotelniki, unde le-a vorbit elevilor în cadrul evenimentului „Unde începe patriotismul”, potrivit mk.ru.

alexander glazov

Sursa foto platforma X

„Balena Albastră”, cel mai periculos joc

„Balena Albastră” a fost un joc care îi încuraja pe tineri să se mutileze sau să se sinucidă. Mulți adolescenți și-au pus capăt zilelor sau au făcut ilegalități din cauza acestuia. Inițiatorul „jocului” Balena Albastră, Filip „Vulpoiul” Budeikin, a fost condamnat de o instanță rusească la 3 ani de închisoare pentru o infracțiune asemănătoare ca definiție cu „determinarea sau înlesnirea sinuciderii”.

Ne puteți urmări și pe Google News
balena albastra

Sursa foto Youtube

Mulți tineri s-au sinucis

Pedeapsa a fost dictată de Judecătoria din Tobolsk, regiunea Tiumen. Filip Budeikin a fost condamnat pentru că a determinat două tinere să încerce să se sinucidă. Cele două tinere au scăpat cu viață. La arestarea lui Filip Budeikin se vorbea de 130 de tineri care s-au sinucis în Federația Rusă și în țări ale spațiului ex-sovietic. La cele mai multe cazuri se aplica un patern: copiii se mutilaseră, scrijelindu-și în carne simbolul Balenei și erau activi în grupul blestemat de pe VK.