Evenimentul Zilei > Sport > A fost ales NOUL DIRECTOR al Agenției Naționale Antidoping. Cine a preluat funcția, după scandalul PROBELOR FALSIFICATE
A fost ales NOUL DIRECTOR al Agenției Naționale Antidoping. Cine a preluat funcția, după scandalul PROBELOR FALSIFICATE

A fost ales NOUL DIRECTOR al Agenției Naționale Antidoping. Cine a preluat funcția, după scandalul PROBELOR FALSIFICATE

Graziela Vâjâială a fost destituită din funcția de director al Agenției Naționale Antidoping (ANAD), pe care o ocupa din 2007.

Graziela Vâjâială a fost înlocuită cu fostul arbitru Cristi Balaj, cel care mai este preşedinte al AJF Maramureş şi consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului, anunță ProSport.

Potrivit sursei citate, Vâjâială a fost înlocuită de la conducere, după scandalul izbucnit în decembrie 2017, când s-a aflat că Agenția Internațională Antidoping (WADA) a suspendat acreditarea laboratorului de la București.

Atunci, jurnaliștii germani au intrat în posesia unui raport secret și au descoperit că angajații ANAD au acoperit probele pozitive a doi luptători români testați în aprilie 2016.

„Nu am ce să comentez despre un articol care a apărut în urma unor date oferite de hackerii ruși. Agenția noastră nu a primit oficial niciun raport de investigație de la WADA. Oricum, laboratorul s-a separat de ANAD încă din 2016”, declara Graziela Vâjâială anul trecut, pentru GSP.ro

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: