Alertă științifică. Epocal: Procesul de îmbătrânire, inversat! Mai tineri cu 25 de ani...

Alertă științifică. Epocal: Procesul de îmbătrânire, inversat! Mai tineri cu 25 de ani...

Oamenii de știință „au inversat cu succes procesul de îmbătrânire umană”. Nu sunt vorbe, ci rezultatele unui studiu clinic pe nu mai puțin de 35 de pacienți trecuți de 64 de ani.

Mai mult, tratamentul are un efect și asupra acumulărilor de celule senescente. Senescența sau îmbătrânirea biologică reprezintă procesul de schimbare a unui organism după ce a trecut de maturitate. Senescența nu este soarta inevitabilă a tuturor organismelor. Există diverse animale care au o senesccență neglijabilă, cum ar fi șoarecii, precizează Wikipedia.

Rezultatele arată că studiul a permis telomerilor să crească cu mai mult de 20%, în timp ce celulele lor senescente au fost reduse cu până la 37%. bCu alte cuvinte, la nivel celular, corpul pacienților s-a întors cu  25 de ani în urmă.

Explicația savanților israelieni este că aceasră cameră sub presiune imită o stare de „hipoxie” sau lipsă de oxigen, astfel, țesuturile pot să dizolve mai mult oxigen, care are efecte regenerative bine cunoscute de multă vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sfântul Graal” al biologiei îmbătrânirii

„Deoarece scurtarea telomerilor este considerată. „Sfântul Graal” al biologiei îmbătrânirii, multe intervenții farmacologice și de mediu sunt explorate pe larg în speranța de a permite alungirea telomerilor, a declarat profesorul Shai Efrati, profesor la Facultatea de Medicină din Tel Aviv, co-autor al studiului.

„Îmbunătățirea semnificativă a lungimii telomerilor prezentată în timpul și după aceste protocoale unice oferă comunității științifice o nouă bază pentru a înțelege faptul că îmbătrânirea poate fi inversată la nivel celular-biologic de bază”, a adăugat profesorul Efrati.

Studiul este cel mai recent dintr-o serie care încearcă să înțeleagă procesul anti-îmbătrânire și să crească speranța de viață, făcând în același timp oamenii să se simtă mai tineri. Premisa este că îmbătrânirea poate fi vindecată ca o boală, susțin oamenii de știință.

Moartea poate fi opțională?

În 2015, directorul executiv al BioViva, Liz Parrish, a s-a supus unor terapii genetice experimentale despre care susținea că ar putea produce modificări permanente în ADN-ul ei și ar putea stopa pierderea musculară și scurtarea telomerii. Parrish susține că terapia genică a inversat vârsta biologică a celulelor sale imune cu 20 de ani. Mai mult, ea a susținut recent că moartea este pe cale să devină opțională.

Studiile anterioare au arătat că alimentația sănătoasă și exercițiile intense pot, de asemenea, să preîntâmpine telomerilor - dar experimental cu oxigen este mai important, întrucât impactul a fost mai mare, susțin cercetătorii. „În doar trei luni de terapie, citați de Daily Mail.

 

Profeția teribilă care anunță că Sfârșitul Lumii vine în 2021. O parte din ea s-a împlinit

 

Risc imens pentru omenire?! Problemele vaccinului anti-Covid-19 bazat pe ARN. Războiul experților