Evenimentul Zilei > Actualitate > „Alertă răpire copil“. Doi minori au dispărut dintr-un centru de plasament
„Alertă răpire copil“. Doi minori au dispărut dintr-un centru de plasament

„Alertă răpire copil“. Doi minori au dispărut dintr-un centru de plasament

Doi băieți de 13 și 16 ani sunt căutați de polițiști, după ce luni au dispărut dintr-un centru de plasament. Oamenii legii au emis și o „Alertă răpire copil“. Nimeni nu știe unde au putut să plece cei doi minori.

Inspectoratul Județean de Poliție Argeş au transmis, luni, o „Alertă răpire copil“ după ce doi minori au dispărut dintr-un centru de tip familial din oraşul Ştefăneşti. Cei doi au fost văzuți ultima oară în cursul dimineții, dar nu au mai revenit în centru. Ceilați copii din centru au spus că nu știu unde ar fi putut să plece.

Sesizare la poliție

Dispariția celor doi minori, unul de 16 şi celălalt de 13 ani, a fost sesizată de reprezentanţii centrului de plasament. Angajații au intrat în alertă după-amiază când au observat că băieții nu s-au întors în centru, după ce au fost la școală.

„În ziua de 19 septembrie, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui centru pentru minori cu privire la faptul că doi copii, Ţiţirigă Alexandru Vasile, de 16 ani, şi Ţiţirigă Petrişor Daniel, de 13 ani, au plecat din cadrul centrului și nu au mai revenit“, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Argeș.

Adolescentul în vârstă de 16 ani are 150 de centimetri înălţime, aproximativ 35 de kilograme, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat şapcă de culoare neagră, bluză de trening de culoare neagră, tricou alb şi pantaloni de culoare neagră.

Copilul  în vârstă de 13 ani are 136 de centimetri înălţime, aproximativ 35 de kilograme, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat pantaloni de trening şi tricou albastru.

Mii de copii dispăruți

Oamenii legii fac apel la populație să anunțe autoritățile în cazul în care îi văd pe cei doi minori. „Persoanele care pot oferi informaţii despre cei în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliţia Oraşului Ştefăneşti, la telefon 0248 265 185″, se mai menționează în comunicatul de presă.

Poliţiştii unui comunicat de presă al IGPRîn perioada 30 aprilie 2021 – 20 aprilie 2022, la nivelul Poliţiei Române au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind dispariţiile de copii, în aceste cauze fiind dispusă căutarea, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Dintre aceste sesizări, 259 se refereau la copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi 5.315 minori mai mari de 14 ani. În perioada de referinţă, au fost rezolvate 7.572 de sesizări.