Alertă pe drumurile din România! Se întâmplă azi. Antenție, șoferi! Este pericol maxim
- Ionel Sclavone
- 28 noiembrie 2021, 10:24
Circulația autovehiculelor se desfășoară cu dificultate pe Autostrada A3 și pe mai multe drumuri din centrul țării.
Ceața densă îngreunează traficul rutier în centrul țării, vizibilitatea fiind foarte redusă, duminică dimineață, pe Autostrada A3 și pe mai multe șosele.
Autoritățile rutiere atrag atenția șoferilor să circule cu atenție pe tot tronsonul Autostrăzii A3, București – Ploiești. Vizibilitatea este redusă pe alocuri și la 100 de metri, iar acest lucru pune probleme în trafic, anunță administratorii drumului.
Ceață care coboară vizibilitatea sub 200 de metri se manifestă și în județul Harghita, unde meteorologii au instituit cod galben. De aceea, se circulă cu greutate pe mai multe artere rutiere din județ.
Polițiștii din cadrul centrului Infotrafic recomandă șoferilor să conducă cu viteza redusă și să crească distanţa de siguranță între mașini. De asemnea, aceștia le mai recomandă să folosească luminile și să nu oprească pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă, în mod nejustificat.
Ceață densă în mai multe localități din județul Dolj
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, două avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă. Acesta este valabil în zone din judeţele Dolj şi Harghita.
Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, se va semnala ceaţă, fenomen ce va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, în judeţul Dolj. Sunt vizate localităţile Calafat, Băileşti, Dăbuleni, Poiana Mare, Moţăţei, Sadova, Călăraşi, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Galicea Mare, Desa, Bistreţ, Bârca, Gighera, Rast, Bechet, Afumaţi, Goicea, Giurgiţa, Urzicuţa, Gângiova, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiaşi, Siliştea Crucii, Măceşu de Sus, Catane, Măceşu de Jos şi Cârna.
Trafic îngreunat și în județul Harghita
Ceața densă își va face apariția și în zona depresionară a judeţului Harghita. Aici va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.
De menționat că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, după cum precizează specialiștii din cadrul ANM.