Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă mondială. Medicii sunt îngroziţi de BOALA CU TRANSMITERE SEXUALĂ care scapă de sub control. Efectele devastatoare ale SUPER EPIDEMIEI BTS
Alertă mondială. Medicii sunt îngroziţi de BOALA CU TRANSMITERE SEXUALĂ care scapă de sub control. Efectele devastatoare ale SUPER EPIDEMIEI BTS

Alertă mondială. Medicii sunt îngroziţi de BOALA CU TRANSMITERE SEXUALĂ care scapă de sub control. Efectele devastatoare ale SUPER EPIDEMIEI BTS

O boală cu transmitere sexuală a scăpat de sub control şi i-a pus în alertă pe medicii din Marea Britanie.

Gonoreea, boala care se răspândeşte prin raporturi sexuale neprotejate, ar putea deveni în curând o boală care nu mai poate fi tratată.

Avertismentul a fost lansat de Sally Davies, directorul Serviciului medical civil din Marea Britanie, conform bbc.com.

Davies a expediat medicilor de familie şi farmaciştilor din Marea Britanie o scrisoare prin care i-a rugat să prescrie medicamentele corecte împotriva acestei boli.

Măsura a fost luată în contextul declanşării unei epidemii de "super-gonoree" în oraşul Leeds şi după ce unii pacienţi nu au primit ambele tipuri de antibiotice de care au avut nevoie pentru vindecarea infecţiei.

Astfel, gonoreea a dezvoltat rezistenţă la medicamente, iar o tulpină foarte rezistentă la medicamente a fost detectată în nordul Angliei în luna martie.

Tulpină poate anihila efectele antibioticului azitromicină, prescris alături de un alt medicament, ceftriaxonă, în tratamentul antigonoreic.

Doar administrarea unuia dintre medicamente ajută bacteria care declanşează boala să dezvolte rezistenţă la tratament.

Simptomele gonoreei pot include eliminarea prin organele genitale a unui lichid vâscos galben-verzui, dureri la urinare şi hemoragii între două cicluri menstruale.

Adesea, pacienţii nu prezintă simptome, dar pot infecta cu uşurinţă alte persoane, iar infecţiile netratate pot duce la infertilitate, inflamaţii în regiunea pelvină şi pot fi transmise fetuşilor în timpul sarcinilor.