Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Gata! Gerul devine noul stăpân al României. Prognoza meteo
Vremea. Gata! Gerul devine noul stăpân al României. Prognoza meteo

Vremea. Gata! Gerul devine noul stăpân al României. Prognoza meteo

ANM vine cu veşti proaste, din păcate. Zilele plăcute şi serile răcoroase dispar treptat, iar gerul devine noul stăpân al României. Zilele frumoase vor fi înclocuite cu zile reci şi nopţi geroase aproape în toată ţara.
Prognoza meteo ne dă fiori, mai ales că vremea se anunță a fi geroasă. Iarna vine începând cu acest sfârşit de săptămână. Informaţia o dă ANM şi spune că vremea se schimba şi se va instala chiar şi gerul în aproape toată ţara. Astfel, vremea se va răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării.
La munte este deja peisaj de iarnă. În staţiunea Rânca, la peste 1600 de metri altitudine a nins abundent şi zăpada s-a aşternut deja într-un strat destul de gros.
De asemenea, la cota 2000, pe Transfăgărăşan, a avut loc un fenomen spectaculos şi rar.  O mare de nori s-a format între versanţi datorită diferentelor de temperatura. Marea de nori a fost vizibila timp de 30 de minute.

Prognoza meteo pentru cei care stau la munte

Va mai ninge în continuare în toate zonele de munte, pentru că vor predomina ninsorile şi se va putea depune strat de zăpadă, posibil mai consistent, în special în zona Carpaţilor Meridionali. De altfel, de mâine de la ora 12, şi până sâmbătă la ora 17, va fi în vigoare o informare meteorologică, interval în care vorbim de precipitaţii, în cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice, cantităţi de apă ce pot depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp, precipitații sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Vântul va fi prezent în majoritatea regiunilor, cu viteze între 40-50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor putea depăși 60-70 km/h viscolind ninsoarea.

Vremea în Capitală. Prognoza meteo ne face să ne căutam haine groase

În Capitală va fi o vreme rece, mai ales în weekend, acolo unde vorbim de temperaturi maxime, cel mult, în jurul valorilor de 5-6 grade Celsius, iar minimele, inclusiv în Capitală, mai ales dumincă dimineaţă, vor fi negative. De altfel, preponderent în toată ţara vorbim de o vreme în răcire, la sfârşitul acestei săptămâni. Vorbim de temperaturi maxime cel mult între 0 până  la 9 grade, şi minime -10 până la 0 grade, iar în Capitală -2, -1 grad.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi în creştere, deja 4-12 grade la nivelul maximelor, și minime între -4, până la 5-6 grade Celsius’, a anunţat Elena Mateescu la Antena 3.