Alertă internațională! Prima țară care va dispărea din cauza încălzirii globale

Alertă internațională! Prima țară care va dispărea din cauza încălzirii globale

Insulele Marshal ar putea să dispară sub valuri dacă nu se vor lua măsuri de contracararea încălzirii globale.

Acest stat este prima țară din lume care declară „criză climatică naţională”  și adoptă o lege în parlament pentru combaterea schimbărilor climatice.

Autorităţile din Insulele Marshall, un stat insular din zona centrală a Oceanului Pacific, au declarat „criză climatică naţională” în această ţară alcătuită din atoli de joasă altitudine.

Parlamentul ţării, cunoscut sub denumirea de Nitijela, a adoptat o rezoluţie prin care lupta pentru combaterea schimbărilor climatice devine prioritate maximă. Măsura a fost votată pe 26 septembrie, dar a fost făcută publică abia vineri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezoluţia menţionează că lupta pentru combaterea încălzirii globale devine o prioritate maximă pentru guvernul actual şi cel viitor, potrivit documentului publicat de preşedinta ţării, Hilda Heine, pe contul său de Twitter.

Insulele Marshall, o înlănţuire întinsă de insule vulcanice şi atoli, așadar insulele  alcătuite din schelete de corali, cu altitudini joase, toate situate la mai puţin de doi metri faţă de nivelul mării, se confruntă cu cel mai mare risc în urma efectelor schimbărilor climatice din cauza altitudinii joase şi a aşezării sale topografice.