Evenimentul Zilei > International > UPDATE! Criza de la bordul petrolierului. Șapte pasageri clandestini au fost arestați
UPDATE! Criza de la bordul petrolierului. Șapte pasageri clandestini au fost arestați

UPDATE! Criza de la bordul petrolierului. Șapte pasageri clandestini au fost arestați

Incident la bordul unui petrolier, duminică după amiază. Autoritățile au intervenit de urgență.

UPDATE: Potrivit primelor informații oficiale, în urma operațiunii de salvare a membrilor echipajului, șapte pasageri clandestini au fost arestați. Din fericire, niciun membru al echipajului nu a fost rănit


Duminică, politia britanică a intervenit de urgență, după ce a fost sesizată cu privire la existența unui incident la bordul unui petrolier care se află în apropierea insulei Wight, din sudul Angliei.

Un grup de pasageri clandestini au fost descoperiți ascunși la bordul unui petrolier în timp ce se îndrepta spre Southampton, Anglia, potrivit rapoartelor.

„Astăzi, în jurul orei 9:00, membrii echipajului au efectuat un apel către polițiști, declarând că la bordul petrolierului, într-o cameră bine izolată, se ascund mai mulți imigranți clandestini”, transmit autoritățile. Inițial, membri echipajului au spus că ar fi vorba despre o deturnare.

Avocaţii care îi reprezintă pe proprietarii navei spun că sută la sută nu este vorba de o deturnare a petrolierului.

Un elicopter al Pazei de Coastă survolează zona în care se afla nava respectivă. De asemenea, un elicopter al Poliției Metropolitane a fost trimis la fața locului pentru a monitoriza incidentul.

Nave Andromeda, care a plecat din Lagos, Nigeria, urma să ajungă în portul Southampton duminică, la ora 10.30 GMT.

Bob Seely, membru al Parlamentului din partea Partidului Conservator, a declarat că „se va solicita intervenția fotelelor marine pentru combaterea terorismului”.

Politicianul a mai precizat: „În ciuda faptului că i s-a spus să nu ancoreze, căpitanul navei a ignorat sfatul, iar acum nava ar putea fi sub controlul pasagerilor clandestini. „Echipa de intervenție va întocmi un plan în funcție de numrărul persoanelor care se află pe navă, marfa pe care o transportă și numărul căilor de acces existente. De asemenea, în acest moment se cautămodalități pentru a intra în contact cu echipajul navei.

Mick Cash, secretar general al RMT, a cerut Guvernului să facă „tot posibilul pentru a preveni vătămarea echipajului sau a oricărei alte persoane implicate în acest incident.

Acesta a mai adăugat că „este un incident tulburător, care nu trebuie să escaladeze și nu trebuie să pericliteze bunăstarea echipajului”. Acesta a mai făcut apel și la păstrarea siguranței în zona respectivă, având în vedere faptul că este intens folosită pentru transportul maritim.