Israelul pregătește replica după raidul masiv. Iranul amenință cu o armă puternică. Update

Israelul pregătește replica după raidul masiv. Iranul amenință cu o armă puternică. Update Sursa foto: Pixabay

Update. În replică, Iranul amenință cu folosirea unei arme pe care nu a mai folosit-o până în prezent.

„Suntem gata să folosim o armă pe care nu am mai folosit-o până acum.”, a transmis Iranul.

Arsenalul militar al Iranului include  în prezent o gamă variată de arme. La începutul acestui an, un fost inspector de arme al ONU a precizat că armata din acest stat ar avea uraniu suficient pentru producerea a 12 bombe nucleare

Update. Premierul Benjamin Netanyahu a cerut armatei opțiuni de ținte, luând în calcul un atac asupra Iranului. IDF a precizat că Israelul este în război pe mai multe fronturi, inclusiv cibernetic.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom face tot ce este necesar pentru a apăra Israelul și o vom face când este cazul. Suntem în război pe mai multe fronturi. (…) Avem în vedere un lucru foarte important: siguranța cetățenilor. În momentul în care putem să eliminăm din restricții o vom face, depinde de cum va evolua situația. ”, a declarat șeful IDF.

De asemenea, armata israeliană a dat asigurări că toate măsurile vor fi luate pentru protejarea cetățenilor.

„Este vorba despre o întreagă coaliție care a dejucat aceste atacuri. Vom continua să facem acest lucru pentru cetățeni. ”, a mai spus acesta.

Nivelul de alertă rămâne ridicat în Israel, pe fondul tensiunilor cu Iranul. Cabinetul de război a aprobat astăzi planurile de apărare şi atac. În același timp, mulți lideri ai lumii au îndemnat autoritățile israeliene să evite escaladarea conflictului.

Nivel de alertă ridicat în Israel

Cabinetul de război a aprobat planurile de apărare şi atac. Cu toate acestea, nu se cunosc încă măsurile concrete pe care guvernul israelian le va aplica în acest sens.

Preşedintele american Joe Biden susține că răspunsul ar trebui să fie unul „proporţional”. Lideri mondiali îndeamnă Israelul la reţinere, astfel încât tensiunile să nu escaladeze. După raidul masiv al Iranului, premierul Benjamin Netanyahu a convocat cabinetul de război pentru a doua oară.

Discuții în guvernul israelian

Discuțiile nu s-au încheiat încă la nivelul Cabinetului de război. După aprobarea tuturor planurilor de apărare și atac, pasul următor prevede stabilirea clară a măsurilor la care la recurge Israelul.

„Discutăm cu partenerii noştri, luăm în considerare toate opţiunile, şi sunt sigur că vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja şi apăra poporul. Noi nu vrem război. Şi am să mă opresc aici.”, a spus preşedintele Israelului.

Totodată, comandantul Gărzilor Revoluţionare Islamice susține că ar putea explica o replică pe teritoriul Iranului, în cazul în care regimul sionist ar lansa un atac asupra „intereselor, proprietăţilor și cetățenilor”.

„Dacă regimul sionist ne atacă interesele, proprietăţile, personalităţile, cetăţenii, le vom da riposta de pe teritoriul Republicii Islamice Iran.”, a declarat Hossein Salami, comandantul Gărzilor Revoluţionare Islamice.

Benjamin Netanyahu, Israel

Sursă foto: platforma X

Nivel de alertă ridicat în Israel

Conform celor mai recente date legate de întâlnirea de astăzi, Air Force ar fi stabilit detaliile legate de o posibilă replică pentru Iran.

Postul israelian Channel 12 susține că Tel Avivul a hotărât să atace „în mod clar și cu forță” Iranul.

În plus, replica ar arăta că Israelul „nu va permite ca un atac de această amploare împotriva sa să treacă fără o reacție”, arată articolul.