Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de sănătate printre români! Este cel mai toxic pește.
Alertă de sănătate printre români! Este cel mai toxic pește.

Alertă de sănătate printre români! Este cel mai toxic pește.

Este un peste fără oase, cu un gust neutru însă în realitate constituie o adevarată bomba cu ceas pentru sănătatea celor care îl consuma

Este unul dintre cei mai toxici peşti, dar, cu toate acestea, este foarte consumat! Deşi se găteşte extrem de uşor, îţi distruge sănătatea şi medicii recomandă evitarea consumului, informează realitatea.net.

Fileul de pangasius nu are nici pe departe o valoare nutritivă potrivită, întrucât peştele pangasius provine exclusiv din ferme de crescătorie, din ape murdare şi este hrănit impropriu cu saci de prafuri.

Peştele pangasius natural este apreciat pentru conţinutul moderat de grăsime dar ridicat în proteine de calitate. Carnea de pangasius sălbatic ori somn este bogată în vitamina D, B12, seleniu, acizi graşi Omega-3. Însă, recoltarea naturală de pangasius se face foarte limitat. Astfel, tot peştele destinat consumului larg este adus din crescătorii.

Fileul de pangasius din comerţ, inclusiv din ţara noastră, este exclusiv crescut la ferme, iar calitatea cărnii, conţinutul de nutrienţi este determinat în totalitate de hrana pe care o are acest peşte.

Pangasius este de fapt numele științific al unei specii de somn descoperită primar în apele dulci din Vietnam, dar care în prezent este cultivat inclusiv în fermele de creştere din Cambodgia, China, Laos, Tailanda ca fiind o specie de somn asiatic. O scurtă documentare privind creşterea acestui peşte arată că în mare parte acesta provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, murdar şi poluat din cauza fabricilor din apropiere ale căror deşeuri ajung în ape.

Cercetătorii chinezi au realizat ca urmare a încrucişării mai multor specii de peşte, un pangasius găselniţă, extrem de tolerant la toxinele din apă, care supravieţuieşte şi se hrăneşte cu acestea încât poate curăţa apa.

Peștele este numit și „sanitar”, întrucât se hrăneşte cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşte mort, uscat şi măcinat sub formă de pudră în saci.

Cererea de pangasius a devenit atât de mare încât acesta este injectat cu hormoni proveniţi din urină deshidratată pentru ca peştii să aibă o creştere accelerată şi carnea mai pufoasă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.