Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă cu bombă la Iaşi. Valiza abandonată a pus pe jar autorităţile
Alertă cu bombă la Iaşi. Valiza abandonată a pus pe jar autorităţile

Alertă cu bombă la Iaşi. Valiza abandonată a pus pe jar autorităţile

Mai mulţi cetăţeni din Iaşi au dat telefon la numărul de urgenţă 112 pentru a semnala existenţa în centrul oraşului a unui bagaj suspect lăsat nesupravegheat. Geanta suspectă se afla în vecinătatea unei maşini.

Mai multe echipaje specializate, dar şi oamenii legii au ajuns de urgenţă la faţa locului. Geniştii s-au echipat corespunzător şi au luat la puricat geanta considerată suspectă.

Au fost luate toate măsurile necesare în vederea soluţionării problemei, iar zona a fost restricţionată.

După verificările efectuate de pirotehnişti, aceştia au constatat că nu există nimic în interiorul genţii.

„Astazi in jurul orei 15:10, am fost sesizati prin apel unic 112 cu privire la faptul ca in zona statiei padurii din Iasi se afla o valiza abandonata. La fata locului s-a deplasat echipa pirotehnica din cadrul SAS, care a desfasurat activitati specifice de verificare a continutului valizei suspecte. Cu ocazia verificarilor efectuate nu au fost identificate dispozitive explozive, valiza fiind goala.”, au declarat autoritatile.

Cetăţenii au fost înştiinţaţi în cele din urmă cu nu a fost vorba despre nimic grav şi că a fost doar de o alarmă falsă, potrivit cancan.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.